Треньорът на Висла (Краков) Роберт Мааскант предупреди футболистите си, че реваншът с Литекс ще бъде много тежък. Решителният сблъсък от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е в сряда от 21:30 часа в Краков. Както е известно, Цветан Генков и съотборниците му в полския тим надделяха с 2:1 в първия двубой в Ловеч.

"Определено сблъсъкът не е решен. Литекс е опасен съперник, който разполага с много силен състав. Все пак ние се намираме в по-изгодна позиция. Наясно съм с тактиката за мача. Ако вкараме бърз гол, всичко ще приключи. Ето защо не трябва да мислим само за това как да се браним, а сме длъжни и да атакуваме", коментира Мааскант два дни преди срещата.

Дефанзивният халф Чезари Вилк пропусна последната тренировка на Висла. "Все още не е ясно дали той ще може да играе. Проблемът му не е чак толкова сериозен, колкото се смяташе първоначално. Ще разберем напълно състоянието му утре", заяви холандският специалист.

Той добави, че нападателят Патрик Малецки и вратарят Сергей Парейко са напълно възстановени от травмите си. Двамата пропуснаха първия мач в Ловеч.

Мааскант има колебания за няколко поста, като единият е за централния нападател. "Със сигурност Генков и Битон няма да започнат мача заедно. Няма да променям генерално тактиката. Това е философията ми", сподели холандецът.