Новият председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново Трифон Иванов обяви състава на комисиите, които ще администрират първенството. Бившият капитан на националния отбор пое поста в края на миналата седмица от Георги Велинов, който излезе в пенсия след 18 години начело на зоновата структура.

Нови шефове имат и трите комисии, които на практика администрират аматьорския футбол в Северозападна България, информира sport-vt. Спортно-техническата комисия ще се оглавява от бившия рефер Тихомир Боболов (неин предишен шеф бе Стефан Чакъров). В състава на комисията влизат Петър Петровски – секретар, Иван Бодурков – зам.-председател и Иван Ангелов – член. Стефан Чакъров оглавява Съдийската комисия към ЗС, Александър Петков ще отговаря за назначенията на реферите, Валентин Иванов е секретар, а Красимир Кандиларов – член. Досегашният й шеф Петър Петров е член на националната Съдийска комисия на БФС.

Нов председател има и Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет. Неин шеф става Илиян Недев, управител на Общинско предприятие „Реклама”, който неотдавна оглави Районната избирателна комисия (РИК). Той сменя на поста в дисципа проф. Михаил Харалампиев, който т.г. навърши 70 години и получи Златна значка на БФС. Секретар е Трендафил Коцев, зам.-председател Радослав Славов, а член – Димитър Цеков. По-малката областна Дицсиплинарна комисия остава с председател Станьо Гатев и членове Дончо Арабаджиев и Стефан Костадинов.

„Новият състав на комисиите е съгласуван с областните председатели на БФС в Северозападна България. Искам да подчертая, че промени ще има и тепърва – всеки член на комисиите, който не работи, ще бъде сменян, а те могат и да бъдат допълвани до пет човека. Желанието ми е те да функционират на пълни обороти”, коментира пред sport-vt Трифон Иванов.

Бившият национал и бронзов медалист от САЩ`94 направи пред медиите и още едно уточнение във връзка с новия си пост. „Подчертавам, че за мен като ръководител всички клубове ще бъдат равни. Няма никакво значение кой къде е играл в миналото. Държа на принципност в работата и отношенията”, добави Туньо.