Треньорът на Левски Станислав Генчев се сблъска с троен проблем точно преди предстоящите две столични дербита срещу ЦСКА 1948 и Славия.

43-годишният специалист няма да може да използва част от важните си футболисти в тези срещи заради контузии. Най-новият проблем се появи с Фабио Лима, който получи травма при победата с 3:2 над Ботев (Враца) в контрола.

Треньорският щаб на Левски се надява бразилецът да се размине само с разтежение, което ще го извади от игра за две седмици. Днес фланговият футболист ще премине обстоен медицински преглед, който да даде по-голяма яснота за естеството на контузията му.

Титулярният дефанзивен халф Карлос Охене най-вероятно също ще пропусне и двете предстоящи дербита. Има минимален шанс да е готов за двубоя със Славия на 22 септември. Ганаецът има контузия от мача със Спартак (Варна) и лекарите са категорични, че има нужда от почивка, за да се възстанови напълно. На „Герена“ се надяват, че Клемент Икенна ще успее да замести достойно Охене.

Асен Митков, който може да бъде ползван на няколко позиции в средата на терена, е с контузия от известно време. От медицинския щаб са категорични, че 19-годишният футболист трябва да пропусне и дербито с ЦСКА 1948. В неговото състояние има подобрение, но от треньорския щаб със сигурност няма да рискуват с прибързаното му връщане в игра.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025