Стойчо Младенов и целият му екип са уволнени дисциплинарно от ЦСКА, научи БЛИЦ от достоверни източници. В официалната заповед, връчена на треньора, пише, че той и помощниците му не са се явили три дни на работа. Става въпрос за 27 и 28 декември и 2 януари.
 
Както БЛИЦ вече писа, още преди Нова година Димитър Борисов и Иво Иванов събраха тежка артилерия от юристи и адвокати, за да измислят как да махнат Младенов, без да му плащат неустойка от 120 000 евро. Е, измислили са го – Стойчо не се е явявал на работа в три работни дни, които било напълно достатъчно да му прекратят договора и да го отстранят от треньорския пост в ЦСКА.

Преди да връчи заповедта, Венци Живков предложил на Младенов и асистентите му да се разделят по взаимно съгласие. При което добавил, че ако те откажат, ще ги уволнят дисциплинарно. След отказа на Младенов изпълнителният шеф веднага извадил от бюрото си заповедта за уволнението, подписана от Димитър Борисов и Иво Иванов, и я връчил на наставника.
 
БЛИЦ потърси Младенов за коментар, но той не отговори на нашите опити да се свържем и да разговаряме. Достоверни източници съобщиха, че Екзекутора на Ливърпул обмисля да заведе дело срещу шефовете на ЦСКА заради тяхното решение. Стойчо има да получава 7 заплати.
 
“Няма такъв смях. Та ние от 15 декември всички бяхме пуснати в почивка. От 15 декември сме така да се каже в отпуск. Как Стойчо или някой от нас да ходи на работа, след като е време за отдих и празници”, коментираха пред БЛИЦ играчи на ЦСКА, решили по обясними причини да запазят анонимност.