Благотворителният търг на ЦСКА 1948 в подкрепа на Стивън Бориславов събра 900 лева, съобщават от клуба. 

Клубът изразява искрени благодарности към всички „червени“ фенове, които се включиха в инициативата и наддаваха в официалната Facebook страница на ЦСКА за фланелките, с които през сезон 2020/21 играха Лазар Марин, Денислав Александров, Ангел Бастунов, Ивайло Климентов, Михаил Минков, Серкан Юсеин, Димитър Митков, Борислав Дамянов и Димо Атанасов.

Сумата ще бъде преведена по сметката за каузата. Ценните артикули пък вече са изпратени към новите им притежатели.

Стивън Бориславов доскоро беше част от школата на Левски и игра за юношите, родени през 2007 и 2008 г. Той е изправен пред диагнозата Сарком на Юинг. Битката му с нея минава през лечение в Германия, което би коствало на семейството му непосилната сума от 200 хиляди евро.

Сарком на Юинг е вид рак, формиращ се в костите или меките тъкани. Симптомите включват подуване и болка в областта на тумора, треска и костна фрактура. Усложненията може да включват плеврална ефузия и параплегия. Лечението често включва химиотерапия, радиотерапия, хирургическа операция и трансплантация на стволови клетки.

През последните седмици футболната общественост в България прие присърце каузата на Стиви, а събирането на средства продължава с пълна сила!

За допълнителни преводи публикуваме дарителската сметка на Стивън Бориславов:
Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG51STSA93000028755501
BIC: STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов
Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Това не е първият благотворителен търг, който клубът организира. През декември феновете на ЦСКА 1948 наддаваха отново за фланелки, с които „армейците“ са излизали в битките през миналия сезон в efbet Лига, а събраната сума от 540 лв. беше изпратена към малкия Павел от Пловдив, изправен пред диагнозата Спастична квадрипареза. Повече за коледния търг четете тук.

ЦСКА 1948 ще продължава да организира подобни инициативи, с които се надява да предизвика верижна реакция, за да може голямата футболна общественост в България да помага все по-често на деца и възрастни в нужда.