ЦСКА приема Пафос в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тимът на Валентин Илиев със сигурност ще преследва постигането на добър турнирен резултат, но за да продължи в следващата фаза ще трябва да разбие 17-годишна черна серия на българските отбори.

Наши представители нямат победа над съперник от Кипър от 30 август 2007 г. Тогава ЦСКА записва домакински успех над Омония (Никозия) с 2:1 в реванша от втория квалификационен кръг на Купата на УЕФА. Георги Чиликов в 90-ата минута бележи победното попадение за „армейците“, който на собствения си стадион правят обрат. Лоизос Какоянис дава аванс на Омония в осмата минута, а в 17-ата Ней изравнява. Първата среща в Никозия завърши при резултат 1:1.

След това срещу отбори от Острова на Афродита в евротурнирите са се изправяли Лудогорец, Левски и Ботев (Пловдив), но никой не успява да запише победа. През сезон 2018/19 Лудогорец направи 0:0 у дома и 1:1 като гост на АЕК Ларнака в груповата фаза на Лига Европа. Година по-късно същият кипърски тим разби Левски с общ резултат 7:0. „Сините“ отстъпиха в Ларнака с 0:3, а на „Герена“ катастрофираха с 0:4 след четири гола на Иван Тричковски. Преди две години Ботев (Пловдив) завърши при нулево равенство на Националния стадион „Васил Левски“ срещу АПОЕЛ (Никозия), а на реванша загуби с 0:2.

Само три дни след днешния мач срещу Пафос на ЦСКА 1948 предстои домакински мач срещу ЦСКА. Фаворит на efbet за победител в двубоя са гостите.

FK CSKA 1948 SofiaЦСКА 1948 – ПАФОСPafos FC

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Денис Шурман (Украйна)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА 1948: Маринов, Фуртадо, Т. Иванов, Бидунга, Рапнюи, Даскалов, Пишчевич, Талис, Карагерен, Кирилов, Илиевски
Контузен: С. Василев
Наказани: няма

Пафос: Ивушич, Бруно, Лукасен, Голдар, Мелусо, Нам, Танкович, Драгомир, Пепе, Жажа, Жайро
Контузени: няма
Наказани: няма

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025