Ръководството на ЦСКА продължава да плаща и да се надява да спаси лиценза. БЛИЦ научи, че само преди няколко часа една дългогодишна сага приключи. Става въпрос за пари, които “червените” дължаха на Фелипе да Коща. Португалецът игра в ЦСКА през есента на 2008 година и през януари 2009-а отиде в “Левски”. Оттогава, т.е. повече от три години, футболистът чакаше пари от “Титан”, които днес най-после видя. След като по-рано през деня публично отново беше напомнено, че ЦСКА дължи суми на Да Коща, Емил Гъргоров и бившия треньор Иван Йовановски, ръководството реагира светкавично.

“Парите са в моята лична сметка. ЦСКА ги преведоха и сагата приключи. За мен въпросът е принципен. Не е важно дали са 15 лева или 15 хиляди, трябва да бъдем възпитани”, заяви пред БЛИЦ адвокат Иво Ивков, който защитаваше правата на Да Коща. Малко преди това ръкодството на 31-кратните шампиони за пореден път е било заплашено, че всички неизрядни действия ще станат достояние директно на служителите в Нион, след което е последвало плащането.

Припомняме, че днес (1 октомври) е последният възможен срок, в който ЦСКА може да плати и изчисти стари задължения, за да спаси лиценза си от УЕФА. Решението на европейската централа ще стане ясно окончателно в средата на месеца, но по всичко личи, че “Титан” прави всичко по силите си, за да осигури европейско участие на клуба.