ЦСКА се изправя срещу ЦСКА 1948 в плейоф за участие в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите. „Армейците“ стигнаха до баража, след като завършиха на трето място в крайното класиране на Първа лига, а съперникът им финишира на седмо място.

Днес е денят, в който ЦСКА може да спаси сезона и да се класира за евротурнирите, след като амбициите за шампионска титла и спечелване на Купата на България не бяха материализирани. Тимът на Стамен Белчев е считан за фаворит, но трябва да се пребори не само с ЦСКА 1948, но и с незадоволителното си представяне напоследък на стадион „Васил Левски“, където „армейците“ се преместиха заради започната реконструкция на „Българска армия“.

От 17 март насам бяха изиграни шест домакински мача, като в тях беше постигната само една победа (3:1 срещу Левски). Един двубой завърши при равенство (2:2 с Крумовград). Останалите четири срещи бяха загубени от Локомотив Пловдив (1:2), Пирин (1:2), Ботев Пловдив (0:1) и Черно море (0:1).

Треньорът Стамен Белчев даде почивка на голям брой от титулярите в последния кръг от сезона, в който „армейците“ отстъпиха с 0:1 като гост на Локомотив (Пловдив). Сега тези футболисти ще се върнат в основния състав за важния мач, който може да осмисли сезона на ЦСКА. Днешният двубой се очаква да бъде последен с червената фланелка за Мено Кох, Юрген Матай, Емануел Шакич, Лазар Туфегджич и Данило Асприля, а почти сигурно за Амос Юга и Иван Турицов.

Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев има изключителна популярност сред феновете на ЦСКА заради годините, в които носи екипа на отбора. Бившият защитник обаче сега за втори път може да се окаже препъни камъка за „армейците“ в бараж по пътя към Европа. През сезон 2011/12 той беше с екипа на Стяуа, когато румънският тим записа домакинска победа с 2:1 и направи 1:1 в София срещу ЦСКА в плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа.

ЦСКА – ЦСКА 1948

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Евтимов, Вион, Кордоба, Хр. Петров, Санянг, Кариасо, Юга, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Хайнц
Контузени: Стойчов, Антонов
Наказани: Бусато, Каранга

ЦСКА 1948: Маринов, Даскалов, Т. Иванов, Божинов, С. Василев, Пишчевич, Талис, Карагерен, Педриньо, Кирилов, Сердюк
Контузени: няма
Наказан: Умарбаев