Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев даде пресконференция преди баража за Лигата на конференциите срещу ЦСКА, който е утре от 20:00 часа на стадион „Васил Левски“. Бившият защитник вярва, че момчетата му ще излязат краен победител и ще играят в евротурнирите.

"За мен е един от поредните двубой. Не го различавам по важност от другите. Целите на самия мач са по-различни, но ние във всеки мач се стремим за победа и това ще търсим. Уважавам мнението на всеки треньор, както и на Стамен Белчев. Разликата между думи и дела е огромна. На терена ще видим кой с кого ще се съобразява", каза Вальо Илиев.

"Не мисля, че трябва да търсим подводни камъни. Концентрацията и поведението на отборите ще са ключови. Спокоен съм, защото вярвам на отбора си. Познавам играчите си и не смятам, че в България има с какво да се изненадаме. Желанието за победа и колективът ще са водещите фактори в този двубой“, допълни треньорът на ЦСКА 1948.

„Определено от двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец има много промени в изпълнителите. Със сигурност няма как да бъде сравняван по каквото и да е. Надградихме, защото дадохме шанс на млади футболисти, които показаха, че го заслужават. Изградихме страхотен колектив и сплав от опитни и млади. С всеки двубой го показват на терена. Не винаги се получава, но водещото е, че сме непримирими и продължаваме да вярваме и знаем, че ще изпълним целите си“, заяви още Илиев.

„Защо трябва да прегарят младите? Това са мачове, които всеки играч и треньор трябва да чака с нетърпение. Имаш възможност да се явиш на европейска сцена и всичко зависи от един мач. Тези мачове трябва да имаш наслада, че ще ги играеш“, подчерта бившият защитник. 

„Концентриран съм върху двубоя. Винаги съм твърдял, че всеки човек има право на мнение и действия. Всеки отговаря за действията си. По никакъв начин не ми са повлияли страничните неща. Фокусиран съм върху отбора ми. Има неща, които се случват, защото Господ така е отредил. Независимо от формата, когато играеш в един дерби мач, ключовото е кой ще покаже по-голямо желание и психика и кой ще играе като отбор. Футболът е колективен спорт и може да надскочиш себе си, когато играеш като отбор. Радвам се, че имам страхотен колектив и им вярвам“, допълни още треньорът на „червените“.

„В живота и футбола винаги има какво да губиш, но това не трябва да е приоритет и да се страхуваш. Или побеждаваш, или губиш, няма друг вариант. Равният го приемам като загуба, ако трябва да отговоря конкретно. Да, ние изпълнихме една цел, в която малцина вярваха, защото се промениха доста неща. Разполагаме и даваме шанс на много млади играчи. Малцина вярваха и от нашия отбор, но с времето и мачовете се убедиха, че нещата могат да са възможни. Искам да вярват в себе си така, както ние като щаб вярваме. Направихме нещо хубаво, може да го направим и по-хубаво. Вярвам, че е възможно“, каза треньорът на ЦСКА 1948.

„Готови сме за всякакви варианти. Няма как да излезем с една стратегия, защото всеки двубой може да се развие по различен начин. Мисля, че в това отношение сме подготвени за всякакви варианти и сме готови да реагираме по най-добрия начин. Няма по-хубаво нещо от това да има хора по трибуните. Не приемам да играем пред празни трибуни. Мен лично, като футболист, ме мотивираше агитката на противника“, завърши Валентин Илиев.