Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Локомотив (Мездра) и ЦСКА направиха равенство 2:2 в контрола, която се игра в северозападния ни град. Домакините поведоха с гол на Александър Миков, а Сержиньо и Тасио обърнаха резултата до 2:1 в полза на столичани. Бившият нападател на ЦСКА Петър Златков оформи крайното 2:2 с точно изпълнена дузпа.

Стойчо Младенов отново даде шанс на футболистите, които не са картотекирани и не могат да играят за ЦСКА в "А" група. Дебют за "армейците" направи вратарят Михаил Иванов, на резервната скамейка беше холандецът Ворм, който обаче не се появи в игра. Цял мач на терена престоя аржентинският халф Себастиян Скиорили.
 
Двубоят започна с няколко атаки на ЦСКА, но Сержиньо, Пакурар и Тенгариня не успяха да реализират. В 25-ата минута домакините поискаха дузпа. Техен футболист стреля от воле, топката се отби в играч на ЦСКА, като футболистите на Локомотив претендираха, че е имало докосване с ръка. В 41-ата минута Александър Миков реализира за 1:0 в полза на Локомотив (Мездра). Той беше изведен отдясно в наказателното поле, юношата на ЦСКА Чорбаджийски се подхлъзна и не успя да спре полузащитника. Като цяло през първото полувреме домакините от Локомотив, които играят в Северозападната "В" група, с нищо не отстъпваха на именитите си гости, дори с повече желание и борба успяваха да стигат до интересни ситуации пред вратата на Михаил Иванов. "Червените" изиграха слаба първа част и логично след нейния край изоставаха в резултата.

В началото на второто полувреме Стойчо Младенов стегна редиците. Футболистите заиграха малко по-добре и стигнаха до два бързи гола. Преди това обаче, в 55-ата минута, се случи една от най-интересните ситуации в двубоя. Вратарят на ЦСКА Михаил Иванов се сблъска с нападател на Локо Мездра и остана да лежи на терена. Последва разиграване, удар на Цветанов, но Бенжелюн спря топката, която отиваше към вратата. Последва ново разбъркване, топката стигна до Златков, който стреля отново на празна врата, но уцели десния стълб. През цялото време Мишо Иванов лежеше на границата на наказателното поле.

В 60-ата минута Сержиньо изравни за 1:1. След заучено изпълнение на пряк свободен удар топката стигна до него вдясно в наказателното поле и той с диагонален удар по земя реализира. В 66-ата минута Локомотив пропусна кристално голово положение. Цветомир Валериев беше изведен сам срещу вратаря Макенджиев, готвеше се за удар няколо секунди, но от границата на малкото наказателно поле прати топката покрай гредата.

В 79-ата минута Тасио направи хубав самостоятелен пробив отляво и с диагонален удар изведе ЦСКА напред в резултата - 2:1. Само две минути след това съдията Симеон Къчовски даде дузпа за Локо (Мездра). Боянов от състава на домакините стреля от воле и топката срещна ръката на Тенгариня в наказателното поле. Зад топката застана бившият футболист на ЦСКА Петър Златков, който изравни за 2:2. Златков игра на "Армията" именно при Стойчо Младенов, който го взе при първия си престой в Борисовата градина. Само за няколко дни ЦСКА понесе два гола от свои бивши играчи. Герасим Заков донесе победата на Литекс срещу "червените" в 1:0 в първия кръг в "А" група. В последните секунди на двубоя Кирилов пропусна още един шанс за Локомотив.

Локомотив (Мездра) - ЦСКА 2:2
1:0 Александър Миков (41), 1:1 Сержиньо (60), 1:2 Тасио (75), 2:2 Петър Златков (81-дузпа)

Локомотив (Мездра):
89.Матев, 4.Цветко Иванов, 16.Димов – к, 23.Василев, 77.Янков, 8.Цветомир Валериев, 22.Александър Миков, 7.Цветанов, 24.Петков, 9.Иван Редовски, 11.Петър Златков
Резерви: 3.Найденов, 2.Кирилов, 19.Каменов, 18.Манолов, 10.Боянов, 25.Рафаилов, 17.Стоянов, Мишев

ЦСКА:
85.Михаил Иванов (58 - Благой Макенджиев), 2.Джереми Родригес, 33.Юнес Бенжелюн, 48.Чорбаджийски (46 - Тасио), 4.Михаил Венков, 28.Себастиян Скиорили, 24.Бернардо Тенгариня, 10.Сержиньо, 14.Серж Ноаджи, 23.Мишел Платини, 20.Алекс Пакурар
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 45.Григор Долапчиев, 18.Рутгер Ворм, 40.Емил Ботев, 29.Тасио, 43.Юлиян Ненов

Стадион: Локомотив, Мездра
Съдия: Симеон Къчовски
Жълти картони: Цветко Иванов, Янков, Цветанов (Локомотив Мездра); Тенгариня, Родригес (ЦСКА)