ЦСКА посреща "Ботев" (Пловдив) в последна среща от 32-ия кръг на "А" група. Двубоят е днес от 19:30 часа на стадион "Българска армия". За двата тима победата ще бъде с цена на доближаване до евротурнирите, към които до момента по-близо са "червените".
 
ЦСКА води с 4 точки на "канарчетата" и при загуба ще запази позицията си в топ 3. Проблем за Стойчо Младенов ще е липсата на ветерана Валентин Илиев, който ще бъде заменен от Пламен Крачунов в отбрана.
 
За "Ботев" ще липсва Георги Сърмов, но след наказание се завръща румънският национал Сърджан Лукин.
 
ЦСКА има 69 успеха и 26 загуби в 117 мача с пловдивчани, а балансът на двата отбора в София е показателен - 43 победи за ЦСКА, 11 равенства и 4 успеха за "Ботев".
 
Гостите от Пловдив трябва да се надяват на добрия баланс на треньора си Станимир Стоилов срещу наставника на "армейците" Стойчо Младенов. Мъри има 3 победи, равенство и загуба, а последния успех на Младенов е от 2007 година, когато двамата се срещат като наставници на ЦСКА и "Левски" (1:0). Като треньор на "Ботев" Стоилов има равенство (0:0) и победа (2:1) над ЦСКА.
 
ЦСКА - "БОТЕВ" (ПЛОВДИВ)
Днес, 19:30 часа (пряко по ТВ7)
Стадион: "Българска армия"
Съдия: Никола Попов
 
cska.JPGЦСКА: Райс М'Боли, Жереми Фо Поре, Джаксън Менди, Пламен Крачунов, Апостол Попов, Стивън Сънди, Ивайло Чочев, Иван Стоянов, Емил Гъргоров, Мартин Петров, Омар Косоко.
Резерви: Стоян Колев, Венцислав Василев, Тодор Янчев, Иван Маркович, Антон Карачанаков, Тони Силва, Гуидо Ди Вани
Контузени: Валентин Илиев, Наказани: Неманя Милисавлевич
Треньор: Стойчо Младенов
 
 
2_13.jpg"БОТЕВ": Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Абел Анисе, Томаш Иршак, Вандер Виейра, Алесандру Куртеан, Феребори Доре, Юнес Хамза
Резерви: Илия Николов, Филип Филипов, Алесандру Бенга, Мариян Огнянов, Луис Педро, Ромарио, Иван Цветков
Контузени: Георги Сърмов, Юсеин, Наказани: Няма
Треньор: Станимир Стоилов