ЦСКА изпусна да победи Симург в контрола, играна в Турция и завършила 3:3. Вторият в Азербайджан стигна до равенството в 90-ата минута с гол от дузпа. Турският съдия, ръководил мача, отсъди общо три дузпи, като едната беше за "червените". Вкара я Сержиньо, а другите две попадения за българския гранд бяха дело на Лукас Саша и Мартин Камбуров. За опитния нападател, завърнал се от Китай, това беше първо попадение с екипа на ЦСКА.

Неприятната новина за "червените" от този мач е контузията, която получи новото попълнение Марсиньо. Бразилският халф пострада след падане на рамото си още в началните минути, а след като беше откаран в болница, стана ясно, че е счупена ключицата му.

Както е известно, преди дни "армейците" направиха 1:1 с швейцарския Сервет и след днешното равенство със Симург Миодраг Йешич продължава да е без победа след завръщането си.

Избраниците на сръбския специалист започнаха силно двубоя и на няколко пъти застрашиха вратат на азерите. Първото положение пред Дима беше пропуснато от Лукас Саша. Бразилецът получи топката отляво в наказателното поле на Симург, стреля, но над вратата. В 7-ата минута добра комбинация между Мишел Платини и Марсиньо позволи на последния да нахлуе в наказателното поле на съперника. Последва чист шпагат на бранител срещу Марсиньо, който падна лошо и нарани рамото си. Бразилецът не успя да продължи мача и се наложи да бъде направена принудителна смяна, като Сержиньо се появи на терена.

В 11-ата минута Симург откри резултата чрез Наджид Курбанов, разписал се с удар от дистанция. Томас Черни успя да закачи топката с ръка, но тя се отби в страничната греда и влетя в мрежата му. В 25-ата минута Абел Анисе направи добър пробив по десния фланг, стигна до аутлинията и пусна пас към оставения непокрит Платини. Нападателят обаче не можа да засече топката и да я прати в опразнената врата. Малко след това Мартин Камбуров стреля неточно с глава. "Армейците" определено натиснаха съперника и последва още една опасност пред вратата на азерите. Апостол Попов опита да отбележи с глава, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

В 35-ата минута натискът на "червените" даде резултат. Удар на Лукас Саша рикошира в тяло на противников играч, топката излъга вратаря и се оплете в мрежата му за 1:1.

В 37-ата Абел Анисе получи жълт картон, защото отправи гневна реплика към рефера заради негово поредно неадекваатно остъждане.

В 44-ата беше отсъден пряк свободен удар за ЦСКА. Платини центрира меко на далечната греда, където пласиралият се отлично Мартин Камбуров с лекота реализира - 2:1.

След почивката Миодраг Йешич направи множество смени, като от игралите през първото полувреме останаха само Лукас Саша и Сержиньо. Азерите се възползваха от това и в 51-ата минута Степан Поляк изравни от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Венцислав Василев срещу играч на Симруг.

В 66-ата минута "червените" отново поведоха. Този път турският рефер даде дузпа за ЦСКА, която Сержиньо хладнокръвно реализира - 3:2.

В заключителните секунди на срещата турският съдия даде трета дузпа в двубоя. След безобидна ситуация в наказателното поле на ЦСКА азерите получиха правото да изравнят резултата. И успяха да го сторят. Марио Бозич наказа Анатоли Господинов от бялата точка за крайното 3:3.

Следващата контрола на ЦСКА от лагера в Турция е планирана за петък. Тогава "червените" ще се изправят срещу руския УФА.

Контролата по минути - ТУК

ЦСКА - Симург (Азербайджан) 3:3
0:1 Наджид Гурбанов (11), 1:1 Лукас Саша (35), 2:1 Мартин Камбуров (44), 2:2 Степан Поляк (51-дузпа), 3:2 Сержиньо (66-дузпа), 3:3 Марио Бозич (90-дузпа)

cska.JPG

ЦСКА (първо полувреме): 12.Томас Черни, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 66.Пламен Крачунов, 4.Михаил Венков, 99.Нджонго Присо, 8.Лукас Саша, 17.Абел Анисе, 28.Марсиньо (12-10.Сержиньо), 23.Мишел Платини, 22.Мартин Камбуров
ЦСКА (второ полувреме): 1.Анатоли Господинов, 30.Васил Попов, 21.Венцислав Василев, 25.Ангел Грънчов, 55.Илияс Кириакидис, 7.Петър Витанов, 8.Лукас Саша, 18.Ивайло Чочев, 10.Сержиньо, 9.Себастиян Скиорили, 45.Григор Долапчиев


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ