Ръководството на ЦСКА направи страхотен жест към групата фенове, които стартираха преди около две седмици акция за събирането на средства за момчетата със степен на инвалидност. Идеята на инициаторите бе да се съберат средства за минимален пакет акции, но апетитът дойде с яденето и групата от ентусиасти с червени сърца започна да си поставя много по-сериозни цели, пише Проспорт.бг.

Освен акциите, да се справи окончателно със събирането на сумата за операцията на незрящия Добри, доколкото специалистите от известна клиника в Мюнхен дават надежди да върнат частично зрението на едното око на добилия национална известност привърженик на червените Добри, групата се прицели и към събирането на още 23 000 лева за дихателен апарат на Ники от Калофер, предстоят още общи действия.

С усилието на членът на УС на "армейците" Иван Ченчев, който също бе на последното събиране на групата в неделя след обяд и адвокат Георги Гайдаров се стигна до решение по въпроса с акциите и по този начин ще се освободят, макар и минимални средства по посока на лечението момчетата, при които има установена от медиците перспектива. Инициативата бе подкрепена чрез международна разплащателна система и от работещи зад граница българи, които се довериха на Боян Донев. В неделния ден сумата нарастна с прилична стъпка, има и някои интересни идеи за развитие.

"Червените" за пореден път показаха лице на общност, без излишно да шумят. За събирането в неделя известно закъснение бе написано на адвокат Елена Тодоровска, но този факт се оказа полезен. Защото след пристигането на красивата юристка, приказливите загубиха слово.

Но пък това даде шанс на останалите.

Работи се по идея за създаването на фонд за пострадали спортисти и привърженици на ЦСКА, като от страна на ръководството на "армейците" в работната група е Иван Ченчев.