ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Филип Буков и Теди Кацарова в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

ЦСКА спечели с 2:0 домакинството си на Черно море на старта на плейофите в първата шестица. Двубоят се игра на стадиона в Пазарджик поради наказание на "армейците".

Възпитниците на Саша Илич надиграха "моряците" и заслужено се поздравиха с успеха. Той дойде след голове на Маурисио Гарсес в 79-ата минута и на Джонатан Линдсет, който в четвъртата минута на добавеното време подпечата победата на тима си. Така ЦСКА отмъсти на Черно море за загубата с 1:2, довела до отпадането на 1/4-финалите за Купата на България. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

"Червените", които продължават битката за първото място с Лудогорец, изскочиха на първото място със 76 точки, надявайки се на грешка на "орлите" (със 74 т.), които от 20:15 часа тази вечер приемат Локомотив (Пловдив). На 20 май (събота) ЦСКА гостува в Разград в директен сблъсък за върха (от 20:15 часа).

"Moряците" разочароваха привържениците си в този мач, след като отправиха само два удара по посока вратата на Густаво Бусато, които бяха неточни. Така те увеличиха негативната си серия на 7 шампионатни срещи без да са отбелязали гол на ЦСКА. Отборът на Илиан Илиев е пети в класирането с 53 точки - на две зад четвъртия Левски.
  
"Червените" бяха близо до откриване на резултата в 15-ата минута на двубоя в Пазарджик. Дюкенс Назон изведе Марселино Кареасо на стрелкова позиция в наказателното поле и колумбиецът успя да отправи изстрел от 12-13 метра. Иван Дюлгеров плонжира и изби, но топката се отклони в дясната греда и се върна в ръцете на вратаря. 
След малко повече от половин час игра Джонатан Линдсет засече с глава центриране на Тибо Вион, но в аут. Секунди по-късно капитанът Иван Турицов проби и центрира отдясно към Линдсет, който свали за Назон, той се завъртя и шутира, но Даниел Димов изби в корнер. 

В 41-ата минута Дюлгеров се намеси решително и не позволи да падне гол. Мено Кох засече с глава центриране от корнер, а стражът на гостите изби насочения в долния ляв ъгъл удар. 

В началото на второто полувреме Саша Илич пусна в игра Брадли де Нойер на мястото на Иван Турицов, който имаше някакви болежки. Още при първата атака по левия фланг нидерландецът обаче получи контузия, но въпреки това опита да продължи двубоя. Де Нойер дори спринтира при контраатака в 51-ата минута, когато нанесе и завършващ удар, отразен от Дюлгеров, след което отново падна на земята и се наложи да бъде заменен. На мястото му се появи Лазар Туфегджич.

"Армейците" продължиха да атакуват, но в следващите минути трудно създаваха опасни ситуации пред вратата на Черно море. В 61-ата Линдсет изведе Назон на добра позиция, но изстрелът на хаитянина премина покрай целта в аут. След още десетина минути в игра се появи и нападателят Дауда Бамба, който замени Тобиас Хайнц, а след това и Християн Петров отстъпи мястото си на Жираир Шагоян. ЦСКА вдигна още повече оборотите и в 79-ата минута логичното се случи - 1:0. Тибо Вион центрира, Мено Кох свали топката с глава към Бамба, който стреля, получи се рикошет в крака на Росен Стефанов и тя попадна в Маурисио Гарсес, който с мощен изстрел не остави шанс на Дюлгеров. 

В добавеното време Линдсет реши да стреля от дистанция с външен фалц, Дюлгеров не успя да се намеси добре и топката влетя в долния му десен ъгъл за крайното 2:0. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 2:0
1:0 Маурисио Гарсес (79), Джонатан Линдсет (90+4)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на двубоя.
13  Първа възможност за ЦСКА. Тибо Вион подаде към Маурисио Гарсес, който засече от въздуха, но не уцели вратата.
15  ГРЕДА! Нов шанс за "армейците". Марселино Кареасо беше близо до гол. Нападателят на ЦСКА засече подаване отдясно, Иван Дюлгеров не се намеси по най-убедителния начин, но все пак отклони топката, която се отби в десния страничен стълб на вратата му, след което я улови. 
34 - Удар на Назон, Даниел Димов застана на пътя на топката и я изчисти в корнер.
41  Спасяване на Иван Дюлгеров. Тобиас Хайнц центрира, Мено Кох надскочи Атанас Илиев и засече с глава, но стражът на гостите се намеси решително и не позволи на топката да попадне във вратата му.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
-----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Изпадналият в немилост в ЦСКА Брадли де Нойер получава шанс и влиза в игра.
47  Де Нойер се контузи и не може да продължи участие. Само секунди след появята в игра левият бек усука коляното си и се строполи край тъчлинията, показвайки, че изпитва болка.
50 - Де Нойер се изправи на крака и притичвайки до четвъртия съдия му каза, че не иска смяна и се върна обратно в игра.
51  Две спасявания на Дюлгеров! Завърналият се на терена Брадли де Нойер впечатли със спринт към вратата на Черно море при контраатака на "червените". Маурисио Гарсес проби по десния фланг и центрира, Линдсет стреля, стражът на гостите плонжира и спаси, след което Де Нойер отправи удар от малък ъгъл, отново отразен от вратаря на "моряците". 
52  Де Нойер отново лежи на земята, като този път очевидно няма да може да продължи.
53  Нидерландският защитник е заменен от Лазар Туфегджич.
53  Жълт картон за Саша Илич за реплика към съдията Станислав Тодоров.
61 - Назон получи в наказателното поле на Черно море и си нагласи топката на левия крак, но Панов и Стефанов го блокираха и опасността пред вратата на гостите отмина. 
79  ГОООЛ! 1:0 за ЦСКА след попадение на Маурисио Гарсес! Тибо Вион центрира, Мено Кох свали към Дауда Бамба, Росен Стефанов блокира удара, а топката отиде вдясно за Гарсес, който с точен изстрел опъна мрежата зад Дюлгеров. 
81  След преглед с ВАР попадението е потвърдено. Влатко Дробаров покри засадата и "червените" имат преднина от един гол.
88 - Удар на Мазир Сула, топката прелетя над вратата на ЦСКА.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+4  ГОООЛ! 2:0 за домакините след попадение на Джонатан Линдсет! Норвежецът овладя топката пред наказателното поле на Черно море и стреля с външен фалц, Дюлгеров леко отклони топката, но тя влетя в мрежата му за втори път.
90+7 - Край на мача. ЦСКА победи Черно море с 2:0.

 


ЦСКА:
1.Густаво Бусато, 19.Иван Турицов (к) (46  5.Брадли де Нойер (53  11.Лазар Туфегджич), 4.Мено Кох, 6.Християн Петров  (78  23..Жираир Шагоян), 22.Енес Махмутович , 15.Тибо Вион, 7.Джонатан Линдсет , 14.Тобиас Хайнц (69  30.Дауда Бамба), 26.Марселино Кареасо, 9.Дюкенс Назон, 10.Маурисио Гарсес 
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 5.Брадли де Нойер, 8.Станислав Шопов, 11.Лазар Туфегджич, 21.Амос Юга, 23.Жираир Шагоян, 17.Бисмарк Чарлс, 20.Радослав Живков, 30.Дауда Бамба
Треньор: Саша Илич 

Черно море
ЧЕРНО МОРЕ: 25.Иван Дюлгеров, 2.Цветомир Панов, 4.Росен Стефанов, 28.Влатко Дробаров, 19.Александър Василев (85  33.Мишаел Алвес), 27.Даниел Димов (к) (63  77.Стефан Велев), 71.Васил Панайотов (84  86.Исмаил Иса), 11.Алекс Фернандес (84  7.Матеус Машадос), 8.Мазир Сула, 23.Едгар Пашеко (63  32.Мартин Дичев), 9.Атанас Илиев
Резерви: 22.Георги Георгиев, 35.Арлинд Дакай, 32.Мартин Дичев, 33.Мишаел Алвес, 77.Стефан Велев, 39.Николай Златев, 10.Велислав Василев, 7.Матеус Машадо, 86.Исмаил Иса
Треньор: Илиан Илиев

Пазарджик, стадион "Георги Бенковски"
Съдия: Станислав Тодоров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!