ЦСКА София е подписал договор за партньорство с английската компания „Триванди“, която подпомага SportFive в изготвянето на архитектурната и строителна част на проекти. Това обяви пред "Гонг" Ива Георгиева, която е официален представител на въпросната компания.

Да, имаме подписан договор с ЦСКА, в партньорство с английската компания „Триванди“, която  подпомага SportFive в изготвянето на архитектурната и строителна част на проектите. Крайният продукт, който клубът ще получи, е подробен доклад (т.нар. Master plan), съдържащ конкретен бизнес-модел, както и ноу-хау за ефективно изграждане и управление на съоръжението на клуба. Това е нашият подход на работа – да създадем детайлна „пътна карта“ за дългосрочна устойчивост на всеки проект, преди да се ангажираме с него.

Докладът е разработен, като са отчетени всички екологични и законови изисквания за изграждане на спортно съоръжение в защитена местност. Като международно утвърдена компания, преди да говорим за строителство или реконструкция, най-съществената задача пред нас, е да бъдем убедени, че проектът ще бъде естествено интегриран към съществуващата екологична, социална и икономическа среда. Съществена част от доклада, са предложените  от нас зелени и социални решения, насочени към съхранение и увеличаване на парковата среда, която в момента е  зле поддържана. Софиянци са изключително облагодетелствани от възможността да имат този парк, в централните части на града, който трябва да бъде опазен, но също – да бъде правилно поддържан, за да бъде притегателен за хората. Нашият доклад е съобразен с всички изисквания на Столична община и дава завършената картина за това как би могъл да бъде развит парка, в контекста на наличните спортни съоръжения“, заяви Георгиева.

„Феновете на ЦСКА нямат основание за притеснение, още по-малко, вярвам, че подобен тип действия (б.р. – подготвените големи протести), биха постигнали какъвто и да е положителен резултат. Беше създадено изкуствено напрежение, провокирано от неясни за мен мотиви. Нашият екип имаше възможността да се срещне с Главния архитект, който повтори казаното и пред медиите миналата седмица. Нито в един момент не сме останали с впечатлението, че съществува невъзможност ЦСКА да има нов стадион. Разбира се, при спазване условията, които ще бъдат утвърдени в т.нар. Общ устройствен план, който предстои да бъде предложен на обществено обсъждане“, добави Георгиева. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа