ЦСКА замина за подготвителния си лагер в Австрия, където ще проведе четири контролни срещи. Треньорът Саша Илич заведе група от 18 играчи. Един от лидерите тима Иван Турицов говори пред медиите на летище София. 23-годишният десен бек беше категоричен, че през следващия сезон „червените“ ще се борят за спечелване на всички трофеи в България. Турицов беше оптимист, че ЦСКА може да елиминира носителя на купата на Румъния Сепси във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Силно e да се каже, че съм се възстановил, защото едва сега започвам тренировки. Трябваше малко почивка, след дългия сезон, който не завърши по най-добрия начин за ЦСКА. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Усетих голяма подкрепа. За нас беше много важно да станем шампиони, но сме професионалисти и трябваше да продължим напред“, коментира Турицов.

„ЦСКА ще се бори за всичко. Сега се събираме, дано направим добра подготовка и да се завърнем в България без контузени играчи. Сепси е преодолим съперник. Това беше най-тежкият противник, който може да ни се падне. Ако играем нашата игра, ще ги преодолеем“, завърши десният бек на „армейците“.

Контролите в Австрия:

27 юни - срещу Ботошани (Румъния)

1 юли - срещу Базел (Швейцария)

4 юли - срещу Карабах (Азербайджан)

8 юли - срещу ВШГ Тирол (Австрия)