Адвокат Иво Ивков обясни подробно дисциплинарното уволнение на Стойчо Младенов от ЦСКА. Припомняме, че в началото на годината от Борисовата градина връчиха заповед за дисциплинарно уволнение с мотив, че Младенов не се е явявал на работа.

“На 4 януари тази година Стойчо Младенов беше дисциплинарно уволнен. 4 март (днес) е срокът, в който той трябваше да обжалва заповедта в случай, че не е съгласен с нея. Естествено, че не сме съгласни и го сторихме, защото г-н Младенов имаше изричното желание, да се използват всички възможни начини, за да не се стига до дела срещу ЦСКА. Очевидно има силен сантимент към клуба. И двамата сме на мнение, че уволнението му е незаконосъобразно и се надяваме да го докажем в съда. Мотивите към заповедта за уволнението на г-н Младенов са, че не се е явявал на работа в дните 18, 19 и 20 декември, както и 2 и 3 януари. Вие знаете какъв е този период от футболна гледна точка. Това са мотивите, които пише в заповедта”, заяви юристът.

“Предложението направено от ЦСКА беше обидно за интелекта и на двама ни. Просто не можеше да се приеме. Предложението беше той да чака...От осем месеца е взел две заплати, а шест не е взел. Това са факти, неоспорими, по тях не спори дори и клубът. За дните, в които се твърди, че не е бил на работа, за щастие той е бил на стадиона, въпреки че отборът е бил във ваканция. Той се съгласи да забрави за неустойката. Искаше само да си получи заработеното. Г-н Младенов беше готов да получи само заработеното и тримесечно обезщетение. В периода, в който чакахме, те постигнаха споразумение, но после от ЦСКА отлагаха във времето. На 31 март изтича един срок за картотекиране на клубовете. Разбирам, че БФС са под огромен натиск, но не се прави услуга на никого, когато не се спазват правилата. А после това повлича ново неспазване и т.н”, допълни Иво Ивков.

“Имахме идентичен случай с Любослав Пенев при напускането му от ЦСКА. Тогава нещата се развиха по идентичен начин, т.е. г-н Пенев направи също изключителен компромис, не искаше да се стигне до съд. Щяхме да отидем до много по-тежки последици за клуба, но му платиха частично своевременно. Тогава случаят приключи заради проявената великодушност от страна на Любо. Само че сега нямаме никакъв насрещен сигнал, че можем да стигнем до успешен край. Не е вярно, че лакомият Стойчо Младенов е искал неустойка. Неговите двама помощници все още не са завели дело срещу ЦСКА. Знам, защото аз ги представлявам. Има една безумна практика, при която заведеш ли дело пред граждански съд, не се взима при лицензирането на клубовете”, разясни още адвокатът./БЛИЦ