ЦСКА гостува на Черно море в мач от последния кръг на efbet Лигата. Днешният двубой във Варна ще започне в 20:30 часа.

„Червените“ пристигнаха край морето вчера със самолет, но от групата отсъстват част от основните играчи. Жорди Кайседо и Георги Йомов получиха почивка. Амос Юга е с контузия, Карло Мухар е наказан, а Брадли Мазику е получил разрешение да се прибере по-рано в родината си.

В отсъствието на двама от най-опасните си офанзивни футболисти – Кайседо и Йомов, ЦСКА ще опита да спре две черни серии, очертали се в последните мачове на тима. „Армейците“ нямат победа като гост вече три месеца (последната беше на 20 февруари - 3:2 при визита на Славия).

Периодът обхваща четири мача – първо е нулевото равенство с Левски (6 март), а след това дойдоха загубите от Ботев Пловдив (0:2 в Коматево), Локомотив Пловдив (0:2 на „Лаута“) и от Лудогорец (0:5 в Разград).

Освен че загуби тези срещи, ЦСКА не успя да вкара и попадение в тях. Това означава, че „червените“ са попаднали в доста сериозна голова суша в мачовете си далеч от „Армията“.

Ако иска да спре тези две черни серии, тимът на Алън Пардю ще трябва да го направи срещу отбора с най-добра защита в efbet Лигата. От началото на сезона Черно море е допуснал само 22 гола или средно по 0,73 на мач.

Още повече, че „моряците“ ще опитат да завършат сезона с победа. За да стори това, тимът на Илиан Илиев ще трябва да спре серията си от пет поредни мача без шампионатен успех.

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКАЧерно море

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт 2
Варна, „Тича“
Съдия: Ивайло Стоянов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Черно море: Дюлгеров, В. Попов, Димов, Дробаров, Панов, Велев, Алварес, Сула, В. Василев, Курьор, Сердюк
Контузен: Каспарейвичус
Наказани: няма

ЦСКА: Евтимов, Турицов, Кох, Лам, Дончев, Вион, Жеферсон, Кери, Варела, Гарсес, Кръстев
Контузени: Матай, Чарлз, Матай
Наказан: Мухар

Баланс: 119 мача, 15 победи за Черно море, 27 равенства, 77 победи за ЦСКА, г.р. 217:79 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022