ЦСКА приема Септември в мач от шестия кръг на efbet Лигата. Двубоят на стадион „Българска армия“ започва в 20:00 часа. Предвид разликата в класите, срещата не би трябвало да представлява проблем за „армейците“.

Освен това „червените“ са отборът, който е най-безпощаден към днешния си съперник. От 10 мача срещу Септември в елита, ЦСКА е записал 10 победи, а головата разлика е 30:5.

Друга впечатляваща статистика е тази на треньора на „армейците“ Саша Илич в двубоите му с наставника на септемврийци Славко Матич. Двамата са имали шест срещи помежду си на терена като футболисти и Илич е спечелил всеки един от тях.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първият такъв мач е преди четвърт век. На 16 август 1997 г. 19-годишният халф Илич излиза като титуляр за Партизан срещу Чукарички. „Гробарите“ печелят шампионатното си домакинство с 1:0, а в 83-ата минута в игра за гостите се появява Матич. Особеният формат на първенството среща двата тима още два пъти през тази есен – 2:1 и 3:1 (Илич се разписва) за Партизан.

През лятото на 1998-а защитникът Матич осъществява трансфер в ОФК Белград. Той има периферна роля в състава, но все пак в следващите 3 години има нови две срещи с Илич и Партизан. В тях и двамата започват като титуляри, а победите отново са за „черно-белите“ – 3:2 през декември 1998 г. и 2:1 през май 2001 г.

След неуспешен престой в Спартак (Москва) Славко Матич се завръща в Чукарички през сезон 2002/03 и играе при домакинската загуба от Илич и „гробарите“ с 1:2.

PFC CSKA-SofiaЦСКА – СЕПТЕМВРИ

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Хр. Петров, Де Нойер, Жеферсон, Дончев, Шопов, Линдсет, Туфегджич, Назон
Контузени: няма
Наказани: няма

Септември: Шейтанов, Стойчев, Арсов, Ас. Георгиев, М. Николов, Делимеджец, Пешов, С. Александров, Кр. Колев, Каса, Д. Костадинов
Контузени: Ил. Миланов, Чандъров, Кабов
Наказани: няма

Баланс: 10 мача, 10 победи за ЦСКА, г.р. 30:5

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК