Ирландският Сейнт Патрикс обяви, че е докладвал ЦСКА на УЕФА, Футболната федерация на Ейре и организацията за борба с расизма и неравенството – SARI. Причината за това са обиди на расова основа срещу двама играч на тима. Известно е, че европейската футболна централа е изключително строга в подобни случаи и ако обвиненията на "светците" се потвърдят, българският тим може да понесе сериозно наказание.

В официално съобщение, публикувано в петък вечерта Сейнт Патрикс твърди, че един от футболистите на отбора е получил расистки съобщения на личния си профил в социалните мрежи, а друг е бил обиден на расова основа по време на мача срещу „армейците“ в четвъртък.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Всички сме ужасени и отвратени от гнусните расистки послания и език, които бяха насочени към нашите играчи. Сейнт Патрикс е мултикултурен, приобщаващ и гостоприемен клуб за всички хора, с политика на нулева толерантност към расизъм и малтретиране от всякакъв вид. Клубът ни предлага пълна подкрепа на нашите играчи“, заяви президентът Гарет Келъхър.

Както е известно, ЦСКА спечели с 2:0 при гостуването си в Дъблин в четвъртък и с общ резултат 2:1 елиминира Сейнт Патрикс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. След края на срещата на „Тала Стейдъм“ имаше спречкване между двата тима, а Брадли де Нойер от ЦСКА и Адам О`Райли от домакините получиха червени картони.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК