Ръководството на ЦСКА пусна нечувана лъжа, с която се опита да замаже избухналия скандал снощи. Както БЛИЦ първи информира, главният мениджър Драголюб Симонович се е скарал със собственика Димитър Борисов, след което е напуснал тържеството с футболистите в парк-хотел “Витоша”.
 
Преди малко Борисов финтира народа, че Дуци го нямало, защото... от БФС заплашили ЦСКА с 20 000 лева, ако сърбинът седи на пейката тази вечер на дербито с “Левски”. Проверка на БЛИЦ установи, че Симонович, който няма никакъв лиценз за треньор, е в правото си да бъде долу на пистата като главен мениджър. През миналата година Гонзо бе на треньорската скамейка на “Левски” именно с тази роля, а Ясен Петров бе старши треньор.
 
Освен това избухналият скандал снощи няма нищо общо с това дали Дуци има или няма право да бъде на треньорската скамейка.
 
“Истината е съвсем друга. Става въпрос за проблем, свързан с пари. Спирам обаче дотук. Излишно е да нажежаваме напрежението преди мача. После ще ви обвинят, че сте съсипвали обстановката”, заяви източник на БЛИЦ.
 
Междувременно се разбра, че Дуци е имал пререкание и с Димитър Пенев. Както писахме вчера,Симонович планира Тодор Янчев да остане на резервната скамейка, а мястото му като опорен халф да бъде заето от Мишел Платини. Пената обаче не мислел така и смятал, че капитанът задължително трябва да е титуляр срещу “сините”. “Дуци ли си, Пуци ли си, ама ти на стар краставичар като мен няма да си продаваш краставиците!”, отсякъл Стратега.
 
Очаква се най-късно до 16 часа да стане ясна стартовата единайсеторка на ЦСКА.