Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Акционерно дружество ЦСКА Възраждане даде извънредна пресконференция по повод излизането им от преговорите с “Титан” за поемане на собствеността. Агенция БЛИЦ първа днес ви съобщи, че двете страни не се разбраха за предаване на акциите и перничани засега остават във владение. Изпълнителният директор на ЦСКА Възраждане Красимир Георгиев изнесе пред обществеността подробни детайли за задълженията на клуба. Общата сума надхвърля 80 милиона лева, а според “Титан” към 1 септември са били 54 милиона лева.

“Задълженията на ЦСКА към 1 септември според “Титан” са 54 милиона и 116 хиляди лева. По наши сведения имаме заявени юридически искове, жалби, дела и други. 7,5 милиона евро имаме дълг към групата, свързана с г-н Митал. Освен това има 8-10 милиона лева от други лица, които водят дела и искове към ЦСКА. Общото задължение е около 80 милиона лева”, заяви Красимир Георгиев.

“В предложението, което беше отправено към нас, по-точно второто предложение, за сто процента поемане на акциите на ЦСКА, е уточнено, че от нас се искат 19 милиона и 650 хиляди лева, което включва 6,5 милиона предоставяне на акционерите на “Титан” и поемане на задължения в размер на 13 милиона и 150 хиляди лева. При направения анализ, че трябва да влезем с около 20 милиона лева в ЦСКА, освен това да осигурим бюджет за издържане през първата година 7 милиона и 3 милиона за инвестиции в “Българска армия” и Панчарево, при нас излезе необходим бюджет от около 30 милиона лева. На този етап ние преценихме, че влизане в ЦСКА е неразумно. На този етап си оттегляме интереса за влизане в клуба”, допълни още Красимир Георгиев.

“На този етап ние предлагаме да поемем всички задължения на ДЮШ. Оказа се, че са объркани финансите в мъжкия отбор и не искаме да създаваме напрежение с нашето включване и участие като финансиране. Окончателно са преустановени преговорите. Помолихме цената да бъде намалена, но те бяха твърди, че под тази цена няма да свалят. Очаквахме доста по-ниска цена, ние ги оставихме те да предложат. Но при 20 милиона...Ние оставаме да следим обстановката, най-вероятно собствениците на “Титан” знаят как да управляват и ще намерят решение. Пожелаваме им успех, те трябва да ви кажат как от тук нататък ще се развива ЦСКА. Ние не сме правили изказвания за фалит, не мога да ги коментирам. Не мога да коментирам за “А” окръжна, “В” група и т.н”, каза още представителят на Инициативния комитет.

“В края на август съдът беше в инвентаризация и не успяхме да изискаме подробности за всяко едно дело. Предложихме 5 милиона за 75 процента от акциите, защото искахме да помогнем. В хода на разговорите претенциите на “Титан” се завишиха, при което ние преценихме, че на този етап не е обосновано нашето влизане. Около 30 милиона трябваше да внесем, за да влезем в ЦСКА. По-вероятно е клубът да остане без лиценз. Така казаха представителите на “Титан”. Ако отправят до нас друго писмено предложение, с удоволствие ще го разгледаме. На пазарлък в разговор без писмен документ няма да участваме”, завърши Красимир Георгиев.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ