Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев заяви, че тимът му е заслужавал победата срещу Берое, но срещата на "Лаута" завърши 1:1. Според наставника завършващият удар е бил най-големият проблем на "смърфовете".

„Спечелихме една точка, но мисля, че заслужавахме победата. През втората част създадохме няколко много добри ситуации, но не успяхме да реализираме, има горчилка след мача. Мисля, че преди ситуацията с дузпата, имахме чисто положение на Карагарен, после още едно-две. Оттам някак си нещата се объркаха и се разконцентрира играта ни. Губехме единоборствата и топката. Успяхме да се съвземем чак след почивката. Всеки може да тълкува по различен начин нарушенията при дузпите. Така съдията е преценил ситуацията, според мен даже нямаше дузпа за съперника. Играчът на Берое се подхлъзна. Умарбаев ми каза, че не го е докоснал“, заяви треньорът на Локомотив след мача.

„Завършващият удар беше проблемът. Салинас почти от голлинията изпусна, въпреки че му подскочи топката. Малембана и Уртадо имаха ситуации за гол. Всеки ден работим и се опитваме да усъвършенстваме завършващия пас и удар, няма да спираме. Нормално е да изглеждаме по-различно без Митко Илиев. Той е човекът-оркестър. Докторът сподели, че не е толкова лошо положението му. Получи леко разтежение на тренировка и не искахме да го рискуваме“.

„Паоло Уртадо ще ни даде спокойствие, острота, Борави леко с топката, има поглед върху играта. Трябва му време за подготовка. Той не дойде подготвен и не искаме да избързваме с включването му, за да няма контузия. До вторник, когато е мачът с Лудогорец, има време. За три-четири дни ще преценим за Димитър Илиев. Не искам да рискувам никого. По-важно е здравето на един футболист. По-добре да не играе в един мач, а не после да изпусне няколко. Лудогорец има самочувствие и достатъчно футболисти за ротация. Ние трябва да разчитаме на каквото имаме налично. Отиваме в Разград да защитаваме нашата купа и до последно ще го направим. Искам първо утре момчетата да починат, да възстановят и деня преди мача ще преценим как ще играем, в зависимост от това в какво състояние сме“, каза още Тунчев. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството