Скандалът около телевизионното излъчване на двубоя Лудогорец – ЦСКА се разраства с пълна сила. Както е известно, срещата е в сряда (23 май) от 20:00 часа в Разград и ще определи шампиона на България. Заради неплащане от страна на БНТ фирмата на Валентин Михов (СВ-РСА) свали от ефир дербито и го премести по ТВ7. Националната телевизия обаче твърди, че изпраща екип в Разград и е готова да заснеме и излъчи двубоя. От "Сан Стефано" изпратих аргументирано писмо до Борислав Михайлов и Валентин Михов, в което твърдят, че няма причини срещата да "падне" от ефир. По-рано през деня Валентин Михов даде интервю за агенция БЛИЦ, в което заяви, че е запознат с писмото на БНТ, но очаква плащане. В противен случай държи на думата си и няма да върне срещата в техния ефир.

Част от писмото гласи, че няма клауза в договора между БНТ и СВ-РСА при забавено плащане, да бъде отнето правото на телевизията да предава мачове. От държавната медия все пак признават, че не са превели парите на Валентин Михов - "БНТ е заплатила почти половината от общата стойност на правата за излъчване на футболните срещи, а крайният срок за плащане е 31 май 2012 година. БНТ полага всички усилия за изпълнение на договореностите със “СВ-РСА”.

“Българската национална телевизия в изпълнения на договора е изпратила телевизионен екип за заснемане и излъчване на футболната среща и категорично не е съгласна с промяната на началния час и лишаването ни от придобитите по силата на договора права”, се казва още в писмото на държавната телевизия.

“Предвид спешността се надяваме, че Българският футболен съюз ще реагира съобразно договорните отношения и ще промени решението си, така че да бъде спазено споразумението и наредбата на БФС за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2011-2012, за което да бъдем уведомени писмено в максимално кратък срок, предвид че срещата се провежда утре (23 май 2012 година) от 17:45 часа”, пишат още от БНТ.