Проблемите за селекционера на националния ни тим по футбол Георги Дерменджиев нямат край най-вече заради пандемията от коронавирус. Още трима футболисти отпаднаха от състава преди последния двубой за календарната година - гостуването на Ейре от турнира Лига на нациите, съобщиха официално от БФС.

След проведените по протокола на УЕФА PCR-тестове за наличие на коронавирусна инфекция тази сутрин, положителни резултати са дали вратарят Християн Василев от Берое, левият защитник Димитър Велковски и капитанът Васил Божиков. И тримата моментално са освободени от медицинския щаб на националния отбор и са стартирали лечението си според изискванията на здравните власти. 

Християн Василев бе повикан по спешност, след като по-рано Георги Георгиев от Черно море също даде положителен тест за коронавирус, но и стражът на Берое отпада от състава заради COVID-19.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Всички останали футболисти и членове на спортно-техническия щаб са дали негативни резултати, а поради изискванията на европейската централа за времеви диапазони на официалните тестове за COVID-19, допълнителни футболисти няма да бъдат викани. Отборът заминава за Дъблин с полет от аерогара "София" утре в 10 сутринта, а на 18 ноември ще се изправи срещу ирландците на "Авива Стейдиъм".

Както е известно, Георги Терзиев, Мартин Райнов, Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Исмаил Иса и Георги Йомов са аут от състава на Георги Дерменджиев, като голяма част от играчите са носители на заразата. Всичко това се случва в навечерието на гостуването срещу Ейре. Двубоят от голямо значение за „лъвовете“. Ако не победят в сряда вечер, националите ще отпаднат в по-долната дивизия на Лига на нациите.

Нашата група в Лигата на нациите

снимка: LAP.bg