Локомотив (Пловдив) най-вероятно ще домакинства в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Витес на градския стадион в Ловеч на 17 юли, а не на 19-и, когато ще бъдат срещите на другите ни два участника в турнира - "Левски" и ЦСКА. Административният директор на "смърфовете" Атанас Узунов заяви, че софийските стадиони "Георги Аспарухов" и "Васил Левски" отпадате като варианти за срещата на селекцията на Емил Велев с Витес.

"Информацията ни е от колегите от "Левски", които са получили имейл от УЕФА. В него пишело, че ще домакинстваме на Витес на 17 юли, а "Левски" ще играе на 19-и. При това положение тяхната среща ще е на "Герена", а ние трябва да търсим друг стадион", коментира административният директор на Локо (Пд) Атанас Узунов.

"Пробвахме да уредим националния стадион „Васил Левски“, но ни казаха, че няма как да играем там, защото по същото време на него има световно първенство по стрелба", добави бившият рефер.

"Най-вероятно ще разговаряме с колегите от Ловеч. Ако те откликнат на нашето желание, ще домакинстваме там на Витес", каза още Атанас Узунов.