Английските медии коментират с възмущение наказанието на „Левски” само с глоба за плаката на феновете „Да на расизма”, издигнат по време на мача с Лудогорец за първенство. Клубът беше глобен само с 19 000 лева, а това предизвика нова доза гневни писания в пресата и сайтовете на Острова.

"Докато този плакат е резултат от действията само на шепа фенове, като цяло българският футбол има проблем с расизма. Глоба от порядъка на 7750 паунда е видно, че е само плесник през ръцете на отбор, който има серия провинения в тази насока", коментират редакторите на сайта "Блийчър репорт".

"Това праща грешни сигнали както към привържениците, така и към българското общество като цяло. Българският футболен съюз има правото да наказва отборите с мачове пред празни трибуни за подобни провинения, но не го използва в случая."

"С оглед на сериозността на тази неприятна постъпка и историята на „Левски” с подобни проблеми, подобна тежка санкция би била доста по-правдоподобна за такова провинение", пише още в коментара.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите