Фенклубът на ЦСКА в Чикаго "даде тон за песен" и на благотворителен купон събра от членовете си 2140 долара за подпомагане на Детско-юношеската школа на “армейците”. Нашите сънародници обаче не желаят да дават пари в брой и след стиковане с клуба най-вероятно ще закупят топки и помощни средства за талантите на “червената школа".
 
Председателят на фенклуба Георги Стойков вече е влязъл във връзка със саратници в София и в близките дни ще бъде стартирана операцията по подпомагането на децата. До края на годината или до средата на януари (в зависимост от готовността) ще бъде свикана нарочна пресконференция за връчване на дарението, за да има обществен контрол на инициативата.
 
"Ние много се надяваме да събудим нашите приятели в България, а и по света и да помогнем всички. Навсякъде е криза, но ако всеки даде малко от сърце можем да направим много за подрастващите звезди на ЦСКА и да спим спокойно, че сме сторили поне една добрина за любимия си клуб. Желая хубави празници, здрава и щастлива Нова година! И...САМО ЦСКА", каза Жоро Стойков по телефона от Чикаго.
 
Припомняме, че почетен председател на клуба е легендарното дясно крило на ЦСКА и националния отбор Цветан Йончев. Със същия статут е бившият вратар на ЦСКА и четвърти в света Димитър Попов. И двамата живеят в Чикаго и са част от уникалния живот на фенклуба на “червените” в Града на Ал Капоне край езерото Мичиган.