Медиите в Скопие продължават да си измислят най-различни поводи за скандали, свързани с отношенията между България и Северна Македония. Поредният такъв случай е свързан с вчерашния мач между ЦСКА и Македония Гьорче Петров от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, спечелен от „армейците“ с 4:0.

Изданието „Sportmedia.mk“ твърди, че скандиранията „българи, българи“ от страната на феновете на ЦСКА са срамни и език на омразата, които трябва да бъдат санкционирани от УЕФА. В Скопие дори сравняват тези възгласи с действията на феновете на Фенербахче, които дразнеха Динамо (Киев) в мача между двата тима викайки името на Владимир Путин.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Ако в Скопие преди седмица, когато гостуваха българите, всичко беше идеално и перфектно, това е македонското гостоприемство. Ние македонците и всички граждани на тази държава сме джентълмени, за разлика от българите", пише „Sportmedia.mk“.

Припомняме, че преди седмица друго скопско издание видя като опит за българска провокация надпис върху клубния автобус на ЦСКА, който гласи: „Няма бъдеще без история“.