Ирландският тим Сейнт Патрикс победи като гост словенския Мура с 6:5 след изпълнение на дузпи и го елиминира от Лигата на конференциите, а третия квалификационен кръг на турнира ще се изправи срещу ЦСКА. „Армейците“ сразиха с 4:0 Македония Гьорче Петров, за да продължат напред в надпреварата.

В първата среща двата тима бяха завършили 1:1, а на реванша в Словения след 0:0 в редовното време и продълженията се стигна до дузпи. Мура остана с човек по-малко в 71-ата минута, когато червен картон си изкара Матиц Марушко. Неговите съотборници запазиха ремито и избутаха мача до дузпи, но там отстъпиха. При първите пет изпълнения съперниците сгрешиха по два пъти. Третият и фатален пропуск за домакините направи Тио Ципот.

ЦСКА е домакин на Сейнт Патрикс в първия мач от третия квалификационен кръг на 4 август, а реваншът в Ейре е на 11 август. Има вероятност обаче УЕФА да направи някакво разместване, тъй като на 4 август и Левски трябва да домакинства в своя мач от третия предварителен кръг срещу малтийския Хамрун Спартанс, елиминирал босненския Вележ.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа