Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич оправда със съдийството домакинската загуба на тима си с 1:2 от Лудогорец в мач от 29 кръг на efbet Лигата.

„Бих казал на всички, на футболната федерация, съдийската комисия, казвал съм доста пъти преди това, всяка ситуация 50:50 отива на страната на опонента. Това не е лесно. Надявам се скоро ние да сме един от най-добрите отбори в страната, но наистина е трудно да играеш срещу всеки и всяка ситуация 50:50 се дава за съперника. Не сме загубили този мач заради това, но загубихме голяма част от нашата енергия заради тези неща“, коментира Валентич.

„Ситуации, в които нямахме късмет също повлияха. Доволен съм от отношението, енергия и интензитета през второто полувреме. Много по-добре действахме през второто полувреме, отколкото през първото. Ние като отбор искаме много повече, искаме да сме по-спокойни. Имахме шансове през второто полувреме срещу Лудогорец. Ако не вкараш, няма как да спечелиш поне точка. Трябва да изградим силата в клуба, за да може да пазим Ботев“, каза още Азрудин Валентич.

По повод факта, че двубоят се игра през празни трибуни, треньорът заяви: „Имаме нужда от нашите фенове. Те трябва да ни помогнат. Не искаме пиротехника, не по този начин да ни помагат, а искаме феновете да ни подкрепят. Ако днес имаше фенове, можехме да спечелим много от тези ситуации 50:50.“

„Правя всичко възможно, за да подобря тима си, но хората във федерацията понякога влияят. Има грешки в българския футбол. Всичко това трябва да бъде посочвано дори и от медиите. Това са част от причините българският футбол да е в това състояние и да не може да се бори за европейско и световно първенство. Просто искаме да има феърплей. Мога да кажа, че днес съдията не повлия директно в мача, но в някои ситуации, които можеше да даде жълт картон, той не го показа. Но ще се върнем по-силни и ще играем в Европа през следващия сезон, ние ще спечелим третото място“, завърши Валентич.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022