Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич разкри причината за напускането на една от звездите на отбора Маркиньос. Наставникът на "канарчетата" заяви след победата над Арда с 2:0, че бразилецът е преминал във Ференцварош, тъй като вече не е искал да играе за Ботев.

„Той ми го сподели и аз му казах да приеме офертата им. Не искам футболисти, които нямат желание да играят за отбора“, разкри треньорът на „канарчетата“, след което продължи с коментара за мача с Арда.

„Винаги е трудно да се справиш в първия си мач след подготовката. Знаем , че теренът не бе перфектен, но трябва да се концентрираме върху нашата игра. Играхме много добре, особено през второто полувреме. През първата част имахме само няколко добри положения. Мачът беше 50/50 и всичко зависеше от това кой ще вкара първия гол. Вкарахме двама свежи играчи, които дадоха своя ефект в мача и помогнаха за първия гол. Започваме годината, както завършихме старата, много съм щастлив. Ще направим всичко възможно да запазим мястото си в четворката и да се борим за тройката. Неделев и Мертенс не бяха подготвени за цял мач. Затова ги смених, но имаме страхотни футболисти на резервната скамейка. Никак не е лесно да се спечели такъв мач, защото те загубиха тежко от Лудогорец и срещу нас играха много различно“, сподели Валентич.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022