Бившият президент на БФС и ЦСКА Валентин Михов говори по актуални теми от нашия футбол.

"От 2008 г. тлее един заговор, ако мога така да се изразя, че ЦСКА умишлено трябва да бъде обявен във фалит. Тогава го чух от сериозни хора. Тогава, през 2008 г., бяха наказани да не играят в Европа, но имаше компромис да останат в "А" група. Оттогава се правят компромиси. Това през 2008 г. бе една камбанка и така се стигна до 2015 г. Основната вина обаче си е за ръководството на ЦСКА, обясни Михов в предаването Sport7 по TV7.

- Заговор го казвам малко в кавички. Още тогава с финансови специалисти и комисията за лицензиране, която е независима, имаше едно изречение: "ЦСКА се готви за фалит". Имаше някои документи, но се направиха компромиси. Всичко трябва да излезе на бял свят.

Не може след като БФС януари казва, че до март може да се направи план, стратегия за оздравителна програма. Лесно беше. Имаше един Манджуков. Има едни 7-8 милиона, които се внесоха в НАП. ЦСКА щеше да играе в А група. Беше пропуснат шанс от ръководството на г-н Томов, предишното, да се изчисти всичко. Мисля, че г-н Ганчев добре знае каква е ситуацията, за да се стигне до неговия вариант. Има закони и правила.”

Относно сагата около първия мач на "червените" във "В" група, Михов заяви: "Типично българска. Нищо ново, винаги в последния момент. Не може да се чака последния ден и да не се знае дали ще се играе мачът или не.. Приятната изненада е, че отново армейските фенове доказаха, че без значение къде е отборът, те ще го подкрепят. Те бяха 8000 души и показаха, че са плътно зад ръководството на клуба."

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА