Нападателят на "Левски" Валери Божинов обяви, че няма да говори по казуса със заведените дела от страна на бившия му тим Спортинг (Лисабон). Исковете на португалците са на обща стойност 31 милиона евро, като единият е срещу "сините" за 25 милиона, а другия срещу Божинов - за 6 милиона.

"Няма какво да коментирам казуса "Спортинг", не че имам забрана, но просто няма да говоря. Разбрахме се с Георги Иванов, че няма да коментирам, питайте по тази тема моя адвокат Георги Градев. Като ме гледате тези неща дали ми влияят? Вижте, че съм усмихнат. Така ходя всеки ден на тренировка", заяви Божинов, който днес бе награден за играч номер 1 в "А" група за месец май.

Голмайсторът на "Левски" разкри, че е впечатлен от работата на Пепе Мурсия и смята, че испанецът ще даде правилната посока на "сините".

"Вече говорих с новия треньор. Той ми каза да внимавам, тъй като това ми е първа тренировка, тъй като малко закъснях. Важното е всички да бъдем здрави. България има нужда от такива специалисти. Новият треньор търси комуникация с футболистите, което е добре.

Освен това налага съвременни методи на работа. Още от първия ден работим само с топка и доста интензивно. Вчерашната тренировка бе от 18:30 до 20:15. И всяко упражнение бе с топка. Дали са спринтове или нещо друго, кълбото бе в нашите крака. Това е правилният начин, тъй като тренировките все пак ни подготвят за официалните мачове", сподели Валери.

"Със сигурност ще видим един различен "Левски. Останах на "Герена", защото клубът ми подаде ръка. Парите не бяха водещи. Освен това говорих с Георги Иванов и той ми каза, че отборът ще бъде силен през следващия сезон. Знаех, че ще имаме за треньор испанец", каза още голмайсторът.

"Моята цел е да се върна в националния отбор. Всичко зависи от мен. Ако играя добре и вкарвам голове с екипа на "Левски", скоро ще се върна", сподели Божинов, който накрая прогнозира, че тази година Лудогорец няма да стане шампион.