Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов вярва, че селекционерът на България Илиан Илиев и президентът на БФС Георги Иванов работят ефективно с цел развитие на родния футбол.

Той коментира критиките към българското съдийство и промените в Съдийската комисия.

"Старите българи са казали, че чистотата е здраве. Може би бързите реакции ще помогнат на българския футбол. Противник съм на ВАР. Някои съдии ползват ВАР за защита. Имахме добри съдии, които поемаха отговорност. ВАР не подобри съдийството в европейски мащаб. Трябва да си еднакъв към всички отбори, много е просто", коментира Михов пред БНТ.

Бившият футболист отличи и работата на президента на футболната централа Георги Иванов. "Един човек трябва да се подготви. Георги Ивнов се еманципира много пъти. Казва това, което мисли и не променя мнението си. Държи си на думата и върви по правилен път", допълни Михов.

Председателят на Обществения съвет към БФС твърди, че съветът цели да посочи "това, което всички виждат" и да осъществи комуникация с държавните органи.

"Общественият съвет предлага това, което всички виждат. Предлагаме минимум трима българи в отборите. Клубовете обаче го отхвърлиха, защото един българин им излиза по-скъпо от чужденците. Учудих се. Защо да не се наложи насилствено тази мярка? Терените са гробници, не ми се гледа футбол. Не може ли там да инвестираме? Нямаме стадиони. В БФС не могат да намерят терени, да се играе мач. Трябва да има стратегия, защото клубовете не могат сами да се справят, трябва съдействие с държавата. Винаги съм бил оптимист, но за първи път съм песимист", допълни бизнесменът.

Според него българският национален отбор по футбол ще постигне успехи под ръководството на Илиан Илиев.

"Илиан Илиев е добър треньор. Той е добър човек и прекрасен треньор. Мисля, че ще постигне успехи. Първото място в групата не е химера, постижимо е. Нямаме лидери. Филип Кръстев и Кирил Десподов са прекрасни. Мисля, че около тях трябва да се върти отбора", смята Михов.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК

 

 подкрепя българския спорт