Сръбският халф на Спартак (Вн) Велимир Иванович потвърди, че е бил хванат за гушата на полувремето на варненското дерби с Черно море, спечелено от "моряците" с убедителното 5:0. Сърбинът описа в детайли случката пред "Канал 3".

"Прибирах се към съблекалнята и по едно време някакъв ме прегърна и ми каза - "По-спокойно". След това исках да се отскубна от него и да си вляза в съблекалнята. Той ме хвана по-здраво и с двете си ръце ме вдигна във въздуха и започна да ме души и да ме удря в стената", разказа Иванович.

"Човекът не съм го виждал никога преди. Беше с къса коса и с тъмна шуба на Черно море. Свидетели станаха съотборниците ми и един полицай, който стоеше отстрани и само гледаше", допълни сърбинът.

Клубният лекар на Спартак потвърди, че има зачервяване на гушата на Веле, което било вследствие на душенето. По-късно ще бъде извадено медицинско на Иванович.

Съдийският наблюдател на мача Черно море - Спартак Недялко Недялков заяви пред "Канал 3", че нищо кой знае какво не се виждало на охранителните камери на стадион "Тича". Той допълни, че единствено е било заснето някакво леко спречкване между футболистите. /БЛИЦ