„Срам е слаба дума. Лошото е, че не мога да намеря такава, която да опише състоянието на националния ни отбор. Такова чудо не е било – само след четири мача ние сме тотално аут от играта. С две мижави точки и две загуби. А тепърва ни предстоят двубои с Англия”, коментира пред БЛИЦ членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов.

„Напълно съм съгласен с това, което каза снощи Йордан Лечков. Той е прав. Много е прав. Защо да се търси вината във футболния съюз, питам аз. Играчите имат всички условия. Премии са им обещани. Тренират като царе в база за чудо и приказ. Там все едно са в дворец. Но на терена няма царе, няма лъвове. Наричат ни лъвове, ама ние сме си мишки отвсякъде. Ама даже и такива не сме. Това е горчивата истина.

Не съм съгласен обаче с Балъков. Той е подписал договор, той е селекционерът. А селекционерът трябва да избира играчите, да определя състава и схемата и да умее да води мачовете. Това не го правим нито аз, нито Лечков, нито Боби Михайлов или Емо Костадинов.

Хайде, започнахме с две ремита. Преживява се някак си. Не е зле. Ама сега след две поредни загуби за какво да говорим. Казваше Краси, че сме в играта. Е, сега сме извън нея. Далеч, далеч. На светлинни години.

Персонално, ако ги подкарам националите, свят ще им се завие. Защото всички носят вина – от първия, до последния на терена. Бих похвалил единствено Кристиян Димитров. Сбърка момчето в Прага, не игра добре. Беше му дебют, притесняваше се. Снощи се представи на ниво не само заради гола. Представи се най-добре в защита. Но останалите – трагедия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Аз не разбрах с каква схема играем. Схема нямаше. Пълен хаос! Повеждат ти след детинска грешка. После намираш сили не само да изравниш, но и да поведеш. Но след това – тотално отпускане. Става резултатът 2:2 и вместо да ги натиснеш и да търсиш трите точки, играеш Ганкиното. И накрая логичното се случи. Наказаха ни в последната минута.

Ама знаете ли защо е така. Защото са националите този мач сякаш беше протоколен. Бързаха да го изиграят, за да хукнат по морета и планини, за да си почиват. Така не става. Така не може. Това е България”, добави Венци Стефанов.

„Дали има изход от кризата? Знаете ли, дъвчем едно и също от години и ефект никакъв. Но най-добре ще бъде, ако започнем тотално от нулата. Да изкореним всичко и да заложим на млади момчета. За да има обаче такива в националния, трябва клубовете да залагат на тях така, както правим в Славия. Така бавно и постепенно ще излезем от кризата. Първо да си създадем наши футболисти, да ги наложим в клубните им отбори, а след това те да бъдат налагани и в националния. Няма обаче как да стане днес за утре”, завърши босът на Славия.

Нашата квалификационна група за Евро 2020