ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов смята, че държавата трябва да погледне с добро око на масовия спорт. Босът на "белите" се надява Младен Кръстаич да си вземе поука след загубите от Черна гора (0:1) и Унгария (0:3).

Стефанов също така призова за въвеждане на данък "лукс" в българския футбол.

"Не съм специалист, но смятам, че имаше футболисти, които можеха да вземат участие. Най-младите прегоряха, сбъркаха. Детинска грешка бе причината Черна гора да ни вкара гол. Унгарците ни съжалиха и спряха да играят второто полувреме. Можеше да стане катастрофален резултат. Предполагам треньорът ще си вземе поука. Той донякъде е прав, че материалът, с който разполагаме е този", каза Стефанов при гостуването в "Арена спорт". 

 3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Той е на мнение, че в родното първенство трябва да има правило, което да насърчава участието на български футболисти. "Още преди 6-7 години с Наско Сираков и Емо Костадинов предложихме и се прие поне двама до 21 години да играят, треньорите започнаха да правят шашми, после стана един, след това нито един. Накрая разширихме кръга - отвсякъде да взимаме чужденци, даже и бежанци. Това за мен е фатална грешка, която допуснахме тогава. Отбори като Славия, Септември (София) и други, които разчитаме предимно на българи, да получават премии от данък "лукс" от тези, които ще плащат, че искат да използват само чужденци. Досега в България не е дошъл някой чужденец, който може да се продаде за хикс милиони навън. Идва или някой дето носи табелата за край на колоната, или някой нарочен за звезда с претенции", каза още Стефанов.

Президентът на Славия твърди, че не всички български отбори желаят да развиват млади български състезатели - "Водещите клубове дърпат чергата към себе си. Те имат сателити, които ги подкрепят в определени моменти. Преди време говорихме с Боби Михайлов отборите да се състоят от 5-6 чужденци и другото да е българи. Футболният съюз трябва да бъде регулатор. Това е един от начините, ако искаме нещо да се промени. Ако се пипнат малко нещата, ще се промени българският футбол", допълни той.

Венци Стефанов е сигурен, че Славия ще отстрани Локомотив (София) от Купата на България. Четвъртфиналът е утре от 18:30 часа в "Надежда".

"Убеден съм, че отстраним Локомотив. Уважавам клуба, президента и хората, които са там. Те показаха, че могат да тръгнат от нулата", коментира босът на "белите".

"За 110-годишнината на Славия не подготвяме изненада за феновете. Надяваме се те да ни изненадат нас. Крайно време е държавата да погледне с добро око на масовия спорт. Всички спортове мизерстват", добави Венци Стефанов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК