Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция днес. Босът на "белите" говори по различни теми свързани с българския футбол. Една от тях бе претенциите на "Левски" и ЦСКА за повече пари от телевизионните права.

"Моля ви, не ме занимавайте с политик със затихващи функции. Томов си бръщолеви всичко, каквото иска. Много скоро няма да го има и в ЦСКА. Сега да го коментираме... излишно е. "Левски" и ЦСКА наистина имат много фенове, които ги поддържат, и на двата клуба най-силното са феновете”.

"Славия не е имал проблеми и не може да има проблеми с лицензите. Най-големият проблем е с терените по България. Както беше казал един колега, как беше...бягане с камили... Томов ли? Е, вижте ли колко е интелигентен човекът. Дали от "Левски" са ни платили щетите по стадиона ... Ще има чакане. Те още на футболистите си не са платили”.

Стефанов коментира и темата за формата на първенството, което наскоро бе разделено на две шестици: "Това е втората година, в която се провежда този модел. Ако силите бяха изравнени, щеше да има по-голям ефект. Тази година отпадащите отбори станаха ясни още преди да почне първенството и се обезсмисли. Тези 12 отбора можеха да се срещнат по три пъти един срещу друг. Но така е прието, така ще играем. По принцип най-вече от финансовото положение зависи това кои отбори ще изпаднат. Така, както се вижда, и Марек, и Хасково не са в най-добро състояние. Иначе Марек има много здрав обор, но явно финансите са им сериозен проблем”.