ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат Хосе Канте, който има договор до края на 2022 г. Има шанс от „Армията“ да опитат да го привлекат още през този сезон. Според „Тема Спорт“, спортно-техническото ръководство на „червените“ е останало впечатлено от качествата му.

Канте е роден на 27 септември 1990 година в испанския град Сабадел, но е с гвинейски корени и защитава цветовете на африканската държава. За „националните слонове“ е изиграл 13 мача, в които е отбелязал 2 гола.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Кариерата на високия 184 см нападател започва в испански нискоразредни отбори, а през 2014 година подписва с кипърския АЕК Ларнака, където изиграва 29 мача, в които бележи 5 попадения, и си урежда трансфер в полския Гурник (Забже) през 2016-а. Там обаче не му потръгва и така и не успява да се разпише в 16 двубоя, за да премине във Висла (Плоцк).

За два сезона Канте записва 62 срещи и 19 гола, което му осигурява и трансфер в местния гранд Легия (Варшава), а по онова време той е оценяван на около 5 млн. евро. В полската столица Канте се задържа две години, като изиграва 43 мача, в които бележи 12 гола, но след скандал с ръководството е преотстъпен на испанския Химнастик. След изтичането на договора му през март тази година той преминава като свободен агент в Кайрат.

Канте е изиграл 34 мача и е отбелязал 16 гола във всички турнири през сезона, който в Казахстан стартира през пролетта. Тимът от Алмати завърши трети в крайното класиране на бившата съветска република след изненадващия шампион Тобол (със Саид Ибраимов в щаба) и Астана. Кайрат почти сигурно ще спори за купата на страната, след като в първия полуфинал победи като гост Астана с 3:0, а едно от попаденията бе именно на Канте.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа