След дълго умуване Съдийската комисия към БФС най-сетне обяви решението си за Станислав Тодоров, който вчера ощети сериозно ЦСКА при гостуването на Черно море на "Тича", загубено с 1:2 от "червените". На заседанието в Стара Загора Никола Джугански и компания гледаха пълен запис на двубоя и детайлно анализираха ръководенето на рефера от Шумен. Хората на Борислав Михайлов признаха за съдийската сеч срещу ЦСКА и спряха временно правата на Тодоров.

Любопитното обаче е защо от Съдийската комисия не обелват и дума за най-спорните ситуации от двубоя - първото попадение на Черно море, което падна след като беше маркиран фаул срещу Георги Илиев, а той призна след мача, че такъв не е имало, както и за отменения гол на ЦСКА заради маркирана засада и правилно ли е била отсъдена дузпата за Симеон Райков от Черно море, която Бакари вкара за 2:1.

Иначе от Съдийската комисия казват, че част от отсъжданията на Тодоров са били неточни и развалящи впечатлението от представянето му.

Джугански и компания също така са учудени защо той не е изгонил и Георги Иванов-Гонзо, а само Стойчо Младенов. Треньорът на Черно море също трябваше да бъде пратен на трибуните, тъй като захвърли бутилка с минерална вода към терена.

От Съдийската комисия съобщиха също така, че призовават ръководството на ЦСКА да представи пред тях писмени аргументи и доказателства за обвиненията срещу Тодоров. На "червените" дори е поставен срок - до следващото заседание на СК. На него се задължава да присъства и съдията.

Наказан за 5 мача след днешната среща на СК е асистентът Николай Христов, който маркира засадата, която доведе до отмяна гола на Апостол Попов срещу през второто полувреме.
 
Цялото изявление на Съдийската комисия:

Днес, 04.11.2013г. на свое заседание, СК при БФС разгледа представянето на съдийската бригада на мача от XVI кръг на „А“ група Черно море – ЦСКА (2:1) и отправените нападки в пресата от страна ПФК ЦСКА към главния съдия Станислав Тодоров преди и след гореспоменатата среща.

След дискусии и внимателно гледане на интересните от съдийско естество ситуации, членовете на СК при БФС констатираха, че съдията не е ръководил срещата на очакваното ниво и не е защитил напълно реномето си на международен съдия и Съдия №1 на България в момента. Въпреки правилната оценка на някои ситуации в мача, част от неговите отсъждания бяха определени като неточни и развалящи впечатлението от представянето му като например:

- Недостатъчно прецизна оценка на вида на нарушението на Менди (ЦСКА) при отсъждането на свободен удар за Черно море, след който бе отбелязан изравнителния гол

- Неотсъден ПСУ (пряк свободен удар) в полза на ЦСКА пред наказателното поле на Черно море срещу Сидибе (ЦСКА), което предизвика бурни реакции и суматоха в техническата зона на ЦСКА и доведе до отстраняването на ст. треньора на ЦСКА – г-н Стойчо Младенов и пом. треньора г-н Анатоли Нанков

-  Нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони – правилно отстранен Стойчо Младенов, неприложена същата необходима мярка към старши треньора на Черно море – г-н Георги Иванов за действията му

- Непоказан жълт картон на Тодор Янчев (ЦСКА) в добавеното време на IIполувреме за умишлена игра с ръка и спиране на обещаваща атака

СК при БФС единодушно взе следните решения:

1. Спира съдийските права на глaвния съдия Станислав Тодоров за представяне под очакванията за неопределено време и до изясняване на случая с отправените към него обвинения от страна на ПФК ЦСКА в пресата като най-учтиво кани ръководството на ПФК ЦСКА да представи пред СК при БФС писмени аргументи и доказателства за тези обвинения в срок до следващото заседание на СК. На същото заседание СК задължава да присъства и съдията Станислав Тодоров

2. Спира съдийските права на асистент съдия 2 Николай Христов за 5 срещи за неспазване на инструкциите на Методичния съвет и СК при БФС по отношение на позиционирането на асистент съдията по време на игра.

Поряза ли Станислав Тодоров ЦСКА във Варна? (ВИДЕО)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ