ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

"Левски" ще се раздели с доста от сегашните си футболисти и ще се изгражда нов отбор за пролетта, когато ще гони на всяка цена спечелването на шампионската титла и Купата на България. БЛИЦ разбра кои играчи ще бъдат разкарани през зимната пауза, а източниците ни от "Герена" споделиха също така, че Христо Йовов вече е решил да окачи футболните обувки на пирона.

"Сините" паднаха с 1:2 в неделя от Лудогорец и сдадоха лидерството на основния си конкурент за титлата. Веднага тръгна слух, че Илиан Илиев е пътник, но още снощи членът на Управителния съвет на "Левски" Николай Илиев обяви пред БЛИЦ, че цялото ръководство на клуба е зад амбициозния специалист. Треньорът дори е започнал още по-усилено да работи по зимната селекция, тъй като иска да бъдат привлечени нови футболисти за всички постове.

Разкарани ще бъдат Марсиньо, Симеон Райков и Нуно Пинто, както и още няколко играчи, разочаровали с изявите си през последните месеци. На "Герена" умуват какво да правят с Ромен Ели, тъй като преди да се разделят с него, трябва да бъде осигурен нов човек за центъра на защитата.

Ветеранът Христо Йовов вече смятал да прекрати състезателната си кариера. БЛИЦ разбра още, че Бижутера сам пожелал да не започва второто полувреме на мача в Разград, когато попадна сред титулярите, но разочарова преди почивката. 35-годишният Йовов споделил пред няколко от съотборниците си, че на полусезона спира с футбола. Той обаче ще остане в щаба на Илиан Илиев. Както е известно, Йовов е помощник на варненеца.

Не е изключено и друг ветеран на "Левски" - Станислав Ангелов-Пелето (на 34 г.), също да не играе след Нова година.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА