ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Тодор Батков не скри разочарованието си от загубата с 1:2 от Лудогорец и заяви, че не е на себе си вече едно денонощие. Адвокатът се закани, че няма да остави нещата така и ще вземе мерки. Батков коментира и темата с "Газпром", след като преди дни от руския гигант обявиха намеренията си да инвестират пари в "Левски". БЛИЦ публикува интервюто на адвоката за предаването "Пред банята" по ТВ7.

- Г-н Батков, кога влизането на "Газпром" в "Левски" ще бъде официализирано?
- За момента нищо не е решено окончателно. Другата седмица нещата ще са детайлни. Но Алексей Борисович Милер - председателят на Управителния съвет на "Газпром", даде такива индикации. Те са могъща компания. С доказано отношение в спорта са и най-вече към футбола. Знаете, че инвестират в Зенит, Шалке 04, Цървена звезда, Челси и др. Ние от 2 години и половина правим последователни опити да привлечем вниманието на "Газпром".

- С какво успяхте да спечелите доверието им?
- Преди всичко се преценява доколко "Газпром" има интерес в съответната държава и се нуждае от публичен ПР. Второ - не без значение е историята на клуба, популярност, чистота на собствеността, прозрачни финанси, липса на задължения. Имаме безупречен лиценз, стадион, планове. Представихме всичко това на г-н Милер. Показахме му и проекта за основна реконструкция на стадиона. Всичко това със сигурност е натежало. Трудно някой може да реши, че друг, освен ръководството на "Газпром", може да нареди и да им каже "Инвестирайте в "Левски". "Газпром" има инвестиции в над 70 държави. Това е добре не само за нас, а и за българския футбол.

- Защо тогава Бойко Борисов анонсира, че "Газпром" ще спонсорира ЦСКА?
- Нямам представа, попитайте премиера. "Газпром" си решава къде да инвестира. Той е бил информиран. Иначе аз отдавна проучвах нещата. Познавам се с вицепрезидента на Шалке, приятели сме и се виждаме по два пъти в годината. От него знам какво трябва да правим, за да впечатлим "Газпром". Мечтая това, което се случва при тях, да стане поне в известна степен и в "Левски". За "Газпром" какво повече да кажа? Само ще ви спомена, че за 9-месечието имат печалба от 30 милиарда.

- Коментарът ви за загубата в Разград? Хареса ли ви нещо в играта на "Левски"?
- Почти нищо не ми хареса. Имаше борбеност на защитата и на един от халфовата линия. Нищо повече не искам да споменавам. Немотивирана игра. Вече едно денонощие не съм на себе си и още не съм решил какво да правя. Погледнете ЦСКА. Само преди няколко дни си признаха, че не са взимали заплати от няколко месеца, а ни биха нас, биха и Лудогорец. Понякога не става само с взимане на заплатата на датата, трябва малко и сърце.

- Капитанът Станислав Ангелов каза след загубата от ЦСКА, че отборът не е бил мотивиран?
- Продължавам да съм шокиран след загубата в Разград и няма да оставя нещата така. Така не може повече.

- Защо всяка година се прави грешна селекция?
- Очевидно и тази е провал, но не считам, че трябва аз да ги давам отговорите на тези въпроси.

- Феновете се питат не е ли провокация към тях, че вече в няколко гостувания бяха допускани със закъснение да влязат на стадиона? Някои привърженици смятат, че клубът не прави всичко възможно да реши този проблем.
- Не мисля, че има нещо провокиращо. Искам да отправя апел към феновете - да идват малко по-рано на мач, а не в последните 15 минути, когато има невероятно струпване на входовете. В Разград не смятам, че е имало провокация. Дори ръководството осигурихме 100 билета допълнително. Клубът ги плати. Опитваме се да съдействаме на феновете по всякакъв начин. Привържениците ни обичат "Левски". Някои вчера са пътували 350 километра, за да подкрепят отбора, но за съжаление не ги зарадвахме по никакъв начин.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА