Лудогорец постигна невероятен успех, класирайки се в така мечтаната групова фаза на Шампионската лига. Пред повече от 20 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски" избраниците на Георги Дерменджиев отстраниха Стяуа в плейофите след 1:0 в редовното време (гол на Вандерсон в 90-ата минута) и 6:5 при изпълнението на дузпите, при които вратар на "орлите" беше Козмин Моци, който замени изгонения Владислав Стоянов.

Румънският защитник стори чудеса от храброст - първи изпълни дузпа за българския клуб и вкара, след което отрази ударите от бялата точка на Паул Първулеску и Корнел Ръпа и по този начин осигури космическите за родните стандарти 8,6 милиона евро, които клубът на Кирил Домусчиев заработва от УЕФА за историческото класиране в групите. Босът на Лудогорец логично беше на седмото небе от щастие след грандиозния успех и обяви, че ще предложи да кръстят трибуна на Моци на стадиона в Разград.

А с кои отбори ще се паднат "орлите", ще научим само след часове. В 18:45 часа стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Шампионска лига, която ще може да наблюдавате в БЛИЦ директно с картина.

Предлагаме ви репортаж от сладкия успех на Лудогорец, както и геройските изяви на Моци:




Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите