Локомотив (Пд) победи Левски с 2:1 в дерби от Първа лига. Мачът беше специален за старши треньора на домакините Воин Войнов, който се изправи срещу родния си клуб. Вечерта се превърна в историческа и за Мартин Камбуров, който вкара своя гол №186 в елита и изпревари легендата Христо Бонев.

Това беше едва втора победа за „смърфовете“ в последните им 9 мача след тази с 3:2 като гост над Дунав (Русе). Тимът допусна и пет загуби. 

Войнов не можеше да разчита на наказаните Велковски и Ванчо Траянов. Николай Митов попълни групата предимно с младоци, тъй като контузени са Йоргачевич, Сандберг и Веселин Минев. Аут от групата поради наказание е Роман Прохазка, а треньорът извади Антонио Аниете, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Сърджан Лукин.

Локомотив (Пловдив) все още има надежди да се класира за участие в Лига Европа, тъй като е само на точка от четвъртия Дунав. А четвъртото място може да донесе участие в евротурнирите.

Срещата започна с фрапиращ пропуск на гостите! Франсис Нар стреля от границата на наказателното поле, но Илко Пиргов изби. Топката стигна до Божидар Краев, който сам срещу стража в тялото му. В 20-ата минута и  Камбуров профука чисто положение.  Дани Кики направи двойно подаване с голмайстора, който излезе сам срещу Кръстев. Ветеранът стреля слабо и стражът изби. В 32-ата обаче прошка за безобразните гости нямаше. Контраатака на домакините свари неподготвена отбраната в синьо. Пауло Серджо подхвана акцията, подаде на Дани Кики. Безумна грешка остави непокрит Камбуров, който засече паса на Кики в мрежата за 1:0! Това беше гол №186 за ветерана в "А" група. В 39-ата минута Мехди Бурабия стреля от границата на наказателното поле, Илко Пиргов с мъка боксира топката и тя се отби от напречната греда.

В 57-ата минута Левски изравни резултата. Бурабия изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и препарира безпомощния Пиргов за 1:1!

Само 7 по-късно обаче дойде поредната кошмарна грешка в „синята“ отбрана. След корнер Давид Яблонски изчисти слабо и точно на крака на Стефан Йефтоски. Бурабия също се намеси левашки. Македонецът с бомбен шут от границата на наказателното поле прониза Кръстев за 2:1!

 

Двубоят по минути:
1 - Начало на мача.
2 - Пропуск на Нар! Той стреля от границата на наказателното поле, но Илко Пиргов изби. Топката стигна до Божидар Краев, който сам срещу стража в тялото му. 
20 - Пропуск на Мартин Камбуров! Дани Кики направи двойно подаване с голмайстора, който излезе сам срещу Кръстев. Ветеранът стреля слабо и стражът изби.
32 - ГОООЛ за Локомотив! Контраатака на домакините свари неподготвена отбраната в синьо. Пауло Серджо подхвана акцията, подаде на Дани Кики. Безумна грешка остави непокрит Камбуров, който засече паса на Кики в мрежата за 1:0! Това беше гол №186 за ветерана в "А" група.
39 -
Греда! Мехди Бурабия стреля от границата на наказателното поле, Илко Пиргов с мъка боксира топката и тя се отбива от напречната греда.
45+2 - Край на първото полувреме.
  ------------------------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
57 - ГОООЛ! Левски изравнява резултата. Бурабия изпълнява по перфектен начин пряк свободен удар и препарира безпомощния Пиргов за 1:1!
64 -
ГОООЛ за Локомотив! След корнер Давид Яблонски изчисти слабо и точно на крака на Стефан Йевтоски. Бурабия също се намеси левашки. Македонецът с бомбен шут от границата на наказателното поле прониза Кръстев за 2:1!
90+3 - Край на мача.


 

                                                     Локомотив (Пловдив) - Левски 2:1
                                                      1:0 Мартин Камбуров (32), 1:1 Мехди Бурабия (57), 2:1 Стефан Йефтоски (64)

                                                     

 

Локомотив (Пловдив): Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Павел Виданов, Иван Горанов, Пауло Серджо (54-Стефан Йефтоски), Димо Бакалов, Веселин Марчев, Дани Кики (83-Дино Мартинович), Умарбаев (87 - Димитър Везалов), Мартин Камбуров 

Резерви: 16. Ясеин Ел Харуби, 3. Александър Тунчев,77. Ияд Омар Хамуд, 77. Дино Мартинович, 23. Мигел Анхел Луке

Контузен: Кацарев; Наказани: Велковски, Ванчо Траянов
Треньор: Войн Войнов

Левски: Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Давид Яблонски, Антон Огнянов, Мехди Бурабия , Ивайло Найденов (46-Станислав Иванов), Бабатунде Адениджи, Амаду Сукуна, Франсис Нар, Божидар Краев

Резерви: 21. Божидар Митрев, 39. Деян Иванов, 16. Атанас Кабов, 3. Димитър Пиргов, 24. Илия Юруков, 22. Сонер Полат

Контузени: Йоргачевич, Сандберг, Веселин Минев; Наказани: Роман Прохазка
Треньор: Николай Митов

Стадион: "Локомотив"
Съдия: Станислав Тодоров
Легенда:       
 

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига