Гриша Ганчев и Христо Стоичков са емблеми на български спорт, няма да легнат никога. Това заяви пред "Стандарт" изпълнителният шеф на "Ботев" (Враца) Валентин Станчев. Под Околчица не се съмняват, че Литекс ще удари Локо (Сф). Ако това стане и врачани треснат Монтана, "Ботев" остава в "А" група.

"Нямаме никакви съмнения в морала на Литекс. Нито в класата им, която е доста над тази на Локо", добави Станчев.

"Нашата работа е ясна - да победим и ще го направим. Не съм казвал, че съперникът ни има обещани 200 бона от Локо. Питаха ме ваши колеги и аз отговорих. Нито знам, а и не ме интересува за какво ще играе Монтана", добави началникът.

Станчев разкри, че въпреки заряда на северозападното дерби няма да има извънредни премии - "Играчите са наясно - "Ботев" трябва да оцелее. После ще мислим за стабилизиране през следващия сезон."

Бившият голмайстор не скри, че интересът към мача във Враца се засилва с всеки изминал час и очаква доста публика на митичния "Христо Ботев". Двубоят стартира в 18:00 часа, когато по същото време Литекс приема Локо (Сф). Преди важните мачове врачани са на спасителното 12-о място с 27 точки, на 2 пред намиращия се под чертата тим от "Надежда".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ