Българският шампион Лудогорец излиза в изключително важен двубой от груповата фаза на Лига Европа срещу Динамо (Загреб) тази вечер от 22:05 часа. Срещата ще се играе на стадион "Васил Левски" в София.

Съперничеството между двата отбора вече има история. Преди година хърватите спряха "орлите" по пътя към групите на Шампионската лига с гол в добавеното време на реванша за 3:2. Първият мач пък бе завършил 1:1 и така българите отпаднаха от турнира.

Лудогорец започна по най-добрия начин участието си в група "B". Разградчани победиха с 2:0 като гост холандския гранд ПСВ Айндховен и са амбицирани за втори успех, който ще ги приближи много до елиминационната фаза.

Гостите от Динамо пък не са в най-добрата си форма. Те са лидери в хърватското първенство, но в последните си три мача взеха едва една победа. Освен това тимът от Загреб загуби първата си среща от Лига Европа у дома от Черноморец (Одеса) с 1:2. Хърватите преживяха и кошмарно 7-часово пътуване до България, след като им се наложи аварийно кацане в Любляна.

В същото време Лудогорец е в подем. Отборът от Разград води в класирането в "А" група и самочувствието на играчите расте с всеки изминал ден.

Треньорът на "орлите" Стойчо Стоев ще разчита почти на всичко най-добро, с което разполага. Единствено Георги Терзиев и Йордан Минев със сигурност отпадат за двубоя. Очаква се наставникът да заложи на Роман Безяк на върха на атаката, а триото зад него ще бъде Иван Стоянов, Марселиньо и Мисиджан. Опорни халфове ще бъдат Светослав Дяков и Ешпиньо, а четворката в отбрана ще бъде изградена от Шоко, Барт, Моци и Кайсара. На вратата ще пази възстановения Владислав Стоянов.

Треньорът на Динамо Бранко Иванкович има доста ребуси за решаване. Палачът на разградчани от миналата година Анте Рукавина няма да бъде на линия за двубоя. От състава на гостите отпадна и опитният ветеран Йерко Леко, а за София не пътува и Калушич.

Иванкович се очаква да заложи на Зеленика на вратата, с Пинто, Шимунич, Шимунович и Лима в отбрана. Пред тях халфовата линия ще бъде изградена от Самир, Памич, Адеми и Брозович, а в предни позиции ще действат Судани и Фернандес.

Разградчани призоваха всички фенове на футбола в София да бъдат на стадиона. "Победата би била за целия български народ", каза Стойчо Стоев надявайки се на пълни трибуни на "Васил Левски". Вероятно около 15-20 000 души ще заемат места на трибуните, а 20% от парите събрани от билети ще отидат за Неонатологичното отделение на МБАЛ "Надежда".

Лудогорец - Динамо (Загреб)____________.jpg
22:05 часа, стадион "Васил Левски"
Пряко по БНТ
Съдия: Щефан Щудер (Швейцария)


 

Вероятни състави:
Лудогорец: Владислав Стоянов, Шоко, Александър Барт, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Иван Стоянов, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Контузени: Йордан Минев, Георги Терзиев
Треньор: Стойчо Стоев

Динамо: Оливер Зеленика, Рубен Лима, Йосип Шимунич, Йозо Шимунович, Иво Пинто, Звонко Памич, Арийан Адеми, Самир, Марсело Брозович, Ел Арби Хилел Судани, Жуниор Фернандес
Контузени: Анте Рукавина, Йерко Леко, Йосип Калушич
Треньор: Бранко Иванкович