"Левски" победи с минималното 1:0 Белхатов в контрола, играна в Кипър. Победното попадение за "сините" реализира Марко Видович. Сръбският защитник се разписа в 85-ата минута от пряк свободен удар. Както е известно, Видович бе привлечен от кипърския Анортозис, воден от бившия наставник на "Левски" Станимир Стоилов.

22-годишният защитник заедно с другото ново попълнение - Жанвион Юлу-Матондо, за първи път започнаха титуляри с екипа на "сините". Видович остана на терена срещу поляците до последния съдийски сигнал, а белгийският халф беше заменен в средата на второто полувреме от юношата Иван Горанов.

За днешната контрола "Левски" бе без част от титулярите си, а най-много безспорно липсваше звездата Гара Дембеле. Причината е, че той, както и Владимир Гаджев, Веселин Минев, Йордан Милиев и Дарко Тасевски са ангажирани с националните отбори, съответно на Мали, България и Македония. Петимата няма да бъдат на разположение на Ясен Петров и за следващия мач от лагера в Кипър. В сряда "сините" ще мерят сили с чешкия Теплице.

За мача с Белхатов "Левски" излезе с променен състав в сравнение с мача срещу Дубница (2:2). На вратата започна Божидар Митрев, пред него в защита действаха Дъстли Мулдер (вдясно), Иво Иванов и Сержиньо Грийн (в центъра) и Марко Видович (вляво). Даниел Димов и Христо Йовов бяха в ролята на централни полузащитници. Пред тях действаше Александър Александров, който заедно с двете крила - Даниел Младенов (вдясно) и Жанвион Юлу-Матондо (вляво) трябваше да помагат на единствения изнесен футболист в предни позиции Исмаил Иса.

Избраниците на Ясен Петров доминираха срещу заемащия 6-ото място в елита на Полша, но мача не блестеше с достатъчно чисти положения. Още при първата атака Александър Александров подаде на Даниел Младенов, но той не уцели вратата от изгодна позиция. В 32-ата минута Жанвион Юлу-Матондо получи топката в наказателното поле от Кривия, но стреля право във вратаря.

В началото на второто полувреме Ясен Петров извърши три смени. Божидар Митрев, Исмаил Иса и Александър Александров напуснаха терена, а местата им заеха Кирил Акалски, Мирослав Антонов и Мариян Огнянов. В 49-ата минута след нарушение срещу Антонов, Йовов стреля директно от сериозна дистанция, получи се рикошет, но вратарят спаси, избивайки в корнер. След това на два пъти Дъстли Мулдер се включи добре в атака по дясното крило, но след центриранията му "сините" така и не успяха да стигнат до попадение.

В 63-ата минута Даниел Младенов намери чудесно Юлу-Матондо, който обаче си поведе малко по-дълго топката, стреля, но в тялото на излезналия напред вратар на поляците.

В 85-ата "сините" най-после вкараха. Мирослав Антонов бе фаулиран на границата на наказателното поле отдясно по нападението. Капитанът Йовов и Марко Видович застанаха зад топката, сръбският защитник стреля, получи се лек рикошет в стената, който излъга Пуджелен и топката влетя в мрежата му - 1:0. Това попадение се оказа достатъчно за избраниците на Ясен Петров да запишат успех срещу Белхатов.

Днешната победа е втора за "Левски" в контролите до момента тази зима след тази с 4:0 над скромния гръцки Александруполис. Както е известно, в неделя "сините" завършиха 2:2 срещу словашкия Дубница. /БЛИЦ

Контролата по минути - ТУК 

"ЛЕВСКИ" - БЕЛХАТОВ (Полша) 1:0
1:0 Марко Видович (85)
2.jpg
"ЛЕВСКИ": 
12.Божидар Митрев (46-85.Кирил Акалски), 2.Дъстли Мулдер, 5.Иво Иванов, 3.Сержиньо Грийн, 11.Марко Видович, 8.Даниел Димов, 10.Христо Йовов, 7.Александър Александров (46-16.Мариян Огнянов), 6.Жанвион Юлу-Матондо (67-15.Иван Горанов), 17.Даниел Младенов, 29.Исмаил Иса (46-21.Мирослав Антонов)