Тодор Янчев не е първият, а вероятно няма и да бъде последният футболист, преминал от ЦСКА в Славия. В историята съществуват други примери и БЛИЦ ще напомни на своите читатели за тях.
 
През 1984 година един от най-великите играчи на ЦСКА Цветан Йончев напуска “Армията”. Врачанинът е само на 28 години, но явно в Борисовата градина нямат намерение да разчитат повече на него – нищо, че Цецо е едно от най-уникалните десни крила в историята не само на “червените”, но и на българския футбол. Йончев е и голмайстор на ЦСКА в евротурнирите и любимец на сектор “Г”. През лятото на 1984 година той преминава във Славия, където остава два сезона. Любопитното е, че след това – от 1986 до 1988 година, Йончев играе в един втородивизионен клуб, който днес е хит в “А” група – Лудогорец.
 
Директно от ЦСКА в Славия преминава и легендарният вратар Георги Велинов. С малко уточнение обаче... През 1992 година Джони става шампион с “червените” за шести път, но през късната есен се оказва ненужен в клуба, където е преминала по-голямата част от кариерата му. След като няколко месеца е без отбор, през лятото на 1993 година Велинов подписва със Славия, където остава само до края на сезона.
 
Директен трансфер от ЦСКА в Славия е правил и настоящият изпълнителен директор на “червените” Георги Илиев-Майкъла в средата на 80-те години.

През 1989 година по оста "Армията" - "Овча купел" преминава и друго голямо светило в историята на "армейците" - Георги Димитров-Джеки.
 
В таза графа влиза и друго известно име в историята на ЦСКА – Анатоли Нанков. Толята обаче първо играе в Славия, после преминава при “червените”, след което се завръща за кратко на “Овча купел”, за да последва нов трансфер на “Армията”.
 
Иначе списъкът с футболисти, играли първо в ЦСКА, а след това в Славия (както с директен, така и с непряк трансфер), е доста дълъг. В него попадат вратарят Румен Ненов, защитниците Мариус Уруков и Кирил Качаманов, халфът Кирил Метков, нападателите Христо Марашлиев и Тодор Праматаров и други.