Треньорът на “Левски” Ясен Петров даде пресконференция преди дербито с ЦСКА.

“Наясно сме с хората, с които ще стартираме. Знаете, че нямам навик да ги обявявам преди мач. Общо взето при нас всичко е ясно. Единственият с проблем е със Сашо Киров, всички останали са здрави”, заяви наставникът.

“В момента отговорностите са много по-големи. Като футболист си част от стартовите единадесет и имаш поставени задачи, които трябва да изпълниш. Като треньор имаш много по-голяма отговорност. Дни преди такова дерби тръпката е доста голяма. Това е старт на шампионата, първи кръг, залогът е голям, както за нас, така и за ЦСКА. Не винаги красотата присъства в един такъв двубой. И двата отбора ще търсят победата от първата до последната минута”, допълни Ясен Петров.

“Направили сме всичко възможно, за да разузнаем съперника. Този мач не е Ясен Петров срещу Милен Радуканов. Познавам го много добре, бил съм му треньор. Този двубой е “Левски” срещу ЦСКА, това е сблъсъкът. Няма да коментирам противника. Въпреки студеното време, атмосферата ще е гореща. Сигурен съм, че хората са жадни за футбол. Надявам се трибуните да са пълни. Мисля, че на всички ви е ясно какво означава това дерби. Предстоят ни обаче 15 кръга. Искам “Левски” да победи, всичко останало е маловажно. Моментното състояние няма значение. Нашият отбор трябва да излезе и да търси победата.

Предимство за нас е, че ще бъдем подкрепени от нашата публика. Останахме приятно изненадани на вчерашната тренировка. Феновете загатнаха каква ще бъде атмосферата утре. Трябва да направим всичко възможно, за да се възползваме от това нещо. Каквито са температурите за нас, такива са и за ЦСКА”, завърши треньорът на “сините”./БЛИЦ